Županija osigurala 2 milijuna kuna za Žnjanski plato

0
Foto: Grad Split

Splitsko –dalmatinska županija osigurala je dva milijuna kuna za Žnjanski plato.

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela i župan Blaženko Boban potpisali su danas u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije ugovor u vrijednosti 2 milijuna kuna kojim se Gradu Splitu iz županijskog proračuna osiguravaju sredstva za sufinanciranje uređenja žnjanskog platoa radi održavanja i stavljanja u javnu funkciju pomorskog dobra.

Riječ je o ovogodišnjim  namjenskim sredstvima za uređenje plaža temeljem javnog poziva i natječaja, a kako je kazao župan Boban, gradovima Splitu i Omišu te općinama Podstrana i Tučepi podijelit će se ukupno sedam milijuna kuna. Tako će uz 2 milijuna rezervirana za splitski žnjanski plato, po milijun kuna za uređenje svojeg priobalja dobiti Omiš i Tučepi, dok će Podstrana imati na raspolaganju  ukupno 3 milijuna kuna za uređenje dužobalnog pojasa od Žrnovnice do luke Strožanac.

„Ovo je pripremno razdoblje do konačnog rješenja, a nadam se da ćemo i dalje uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva graditeljstva dovesti do kraja veliki projekt uređenja žnjanskog platoa“, kazao je dogradonačelnik Nino Vela nakon potpisivanja ugovora.

Uz župana Blaženka Bobana i zamjenika gradonačelnika Splita Nina Velu potpisivanju ugovora za sufinanciranje kapitalnih projekata na pomorskom dobru nazočili su gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović, načelnik Općine Tučepi Ante Čombrić i Stipe Čogelja pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.