Održana Bila noć humanitarnog karaktera (FOTO)

0
Foto: Radio Dalmacija

U hotelu Le Meridien Lav u Podstrani kod Splita održana je u subotu navečer Bila noć Hajduka koja je imala humanitarni karakter.

Prihod od Bile noći Hajduka u potpunosti je namijenjen splitskom KBC-u, odnosno opremanju odjela i nabavci opreme Jedinice intenzivnog liječenja neurokirurškog odjela koja je stradala u požaru.

Hajduk radi ne samo na području nogometa i sporta, već i kulturnog uzdizanja. Želimo potaknuti i svijest na ovaj način kulturnim događajem, skupiti novac i pomoći obnovi neurokirurgije, kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos koji je u Split stigao iz New Yorka, gdje se također održala Bila noć. Izjavio je da žele otvoriti vrata dijaspori, ne samo u nogometu, i pokazati da se može raditi transparentno i pošteno.

Na Bilu noć Hajduka stigla je i državna tajnica središnjeg ureda za sport Janica Kostelić, koja je obećala kako će se boriti za bolje i ljepše dane hrvatskog sporta. Tom je prilikom na aukciju donijela rukavicu, onu bez koje je ostala zajedno sa štapom na Sljemenu i unatoč tome završila utrku te na kraju osvojila treće mjesto.

Na licitiranju su se našle i sprinterice Blanke Vlašić, dresovi Dine Rađe i Darija Srne, ali i drugih bivših Hajdukovih igrača. Dres Domagoja Duvnjaka sa SP-a u Francuskoj po svom izaslaniku Tomislavu Mađaru poslala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Okupilo se više od 650 uzvanika, a prema prvim podacima, od same aukcije prikupljeno je oko 60 tisuća kuna. Točan iznos trebao bi biti objavljen u ponedjeljak.