Hajduk otvorio proljeće petardom u Vinkovcima!

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk je proljetnu polusezonu otvorio uvjerljivom pobjedom u Vinkovcima gdje je nadigrao Cibaliju s 5:0 (1:0).

Pred 3200 gledatelja Hajduk je do četvrte gostujuće pobjede zaredom u HT Prvoj ligi došao s dva gola Ohandze i po jednim Saida, Caktaša i Fomitschowa.

Hajduk je tako učvrstio drugo mjesto, 12 bodova iza Dinama, a 3 ispred Rijeke i 5 ispred Osijeka. Petu uzastopnu pobjedu u gostima, nakon, Hajduk će u nedjelju 18. veljače u 15 sati tražiti na zagrebačkom Maksimiru protiv još neporaženog Dinama.

Samo minuta trebala je Cibaliji za prvu veliku priliku. Vitaić je spustio loptu za Kordića koji je okrenuo Fomitschowa i prebacio Leticu, ali je Lopez spriječio pogodak. U 9. minuti Ohandza je potega volej iz okreta s preko 30 metara, vratar Brkić je ispod grede izvadio loptu u korner koji je s lijeve strane izveo Bašić, a Ohandza na prvoj stativi glavom pucao pored gola. U 11. je Bašić izveo korner s desne strane, lopta mu se vratila, pa je nabacio na drugu stativu, Nižić glavom vratio na prvu, a Caktaš glavom s 4 metra promašio vrata. Bio je u skoku i Lopez, ali mu je Caktaš “skinuo” loptu s glave i propala je nova prilika za Hajduk. U 13. je nakon izleta Letice izvan kaznenog prostora na mjestu. Karamarko proigrao Kordića, koji u sjajnoj situaciji nije dobro reagirao. U 14. je Bašić pronašao Saida čija je povratna lopta prošla između Ohandze i Caktaša. U 25. minuti je Plum zavrnuo iz slobodnog udarca s desnog krila, Dabro je glavom okrznuo loptu koja je išla prema suprotnom kutu, ali je Letica bio na mjestu. Hajduk je u 40. minuti poveo. Bašić je izveo slobodni udarac, Nižić je primio loptu i dodao Saidu koji ju je gurnuo u mrežu.

U 53. minuti zatresla se Hajdukova mreža. Muženjak je proigrao Dabru koji je svladao Leticu, ali je gol opravdano poništen jer je vinkovački napadač bio 2-3 metra u zaleđu. U 58. je Radošević ubacio iz slobodnog udarca, Caktaš pucao glavom, a dobro postavljeni Brkić bez problema obranio. U 61. minuti Caktaš je pogodio za 2:0. Ohandza je na centru prošao Rubića, istrpio faul za koji je Rubić kasnije dobio i žuti karton, projurio je Ohandza i pored Karamarka i onda dao ulijevo za Caktaša koji je sa 16 metara pored istrčalog Brkića poslao loptu u mrežu. U 64. je Dabro pucao s 15 metara, a Letica elegantno obranio. Pobjedu Hajduka potvrdio je Fomitschow u 69. minuti. Ohandza je primirio dugu loptu, nabacio s desne strane, Fomitschow spustio glavom prema Hamzi, kojeg je blokirala domaća obrana, a Ohandza je došao do lopte i dao za Fomitchowa koji je ljevicom opalio po zemlji s 13 metara u bliži kut. Brkić je bio na lopti, ali mu je ispod pazuha ipak ušla u gol. Akcija se dogodila dok je Cibalia bila s igračem manje jer se Peričiću ukazivala pomoć. U 76. minuti Ohandza je opet zabio. Hamza je povukao kontru, Said dodao Ohandzi koji je zavaljao Peričića i s desne strane sa 7-8 metara zakucao loptu pod gredu Brkića. U 80. minuti je Lopez ubacio s lijeve strane, a Ohandza na 14 metara prsima primio loptu i iz voleja pogodio donji lijevi kut Brkića. U nadoknadi su lijepu akciju odigrale Hajdukove pričuve. Hamza je ubacio, Almeida prsima spustio, a Šego isprve pucao preko gola.

Hajduk je nastupio u sastavu: Letica – Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow – Radošević, Savvas, T. Bašić – Caktaš (od 66. Hamza), Said (od 81. Almeida), Ohandza (od 84. Šego).

Marin Maljković