Prosvjed na splitskoj Rivi zbog Karepovca

0
Foto: RD

Na splitskoj Rivi u subotu u podne održat će se prosvjed za stručnu sanaciju Karepovca.

Suorganizator prosvjeda Veljko Popović kaže da vladajućim strukturama u Splitu, Solinu i Kaštelima žele pokazati da se brinu za okoliš i da im je bitno da žive zdravo.

Ono što mene kao građanina interesira je da se provede transparentna komunikacija prema građanima i sanacija koja na sebi neće imati upitnike, kazao je Popović.

Želimo puhati na hladno, želimo biti korektiv, želimo pokazati da smo tu i da trebamo biti uključeni u proces sanacije, zaključio je Popović. Kaže da su po pitanju sanacije Karepovca građani zadnja rupa na svirali. Za sada se ne zna tko će biti govornici na prosvjedu, no rečeno je da će doći netko od stručnjaka i predstavnik eko udruge.

Četiri zahtjeva uputit će s prosvjeda, a iznio ih je Robert Pilipović u ime građanske inicijative Vrijeme je da narod kaže DOSTA.

Prvi je uvođenje dodatnih mjernih postaja sa svih strana svijeta koje će mjeriti sve plinove propisano Studijom utjecaja na okoliš, drugi je objava svih dokumenata vezanih uz sanaciju Karepovca na internetskim stranicama Grada, treći preuzimanje odgovornosti za netransparentnost, aljkavost i nebrigu od gradske vlasti ponajviše od strane gradskog Povjerenstva za praćenje provedbe sanacije te pokretanje neovisnog građanskog nadzora nad provedbom sanacije koji će uključiti neovisne znanstvenika, stručnjake i građane.