Tjedan psihologije u Splitu

0
Foto: Pixabay

U Hrvatskoj se od 19. do 25. veljače održava 11. Tjedan psihologije. Društvo psihologa u Splitu pripremilo je brojna predavanja, radionice i tribine kako u Splitu tako i u drugim gradovima Splitsko-dalmatinske županije.

Krovna tema tjedna je “Obitelji i djeca”. Nositelji svih aktivnosti su psiholozi, radni angažman je u potpunosti volonterski te su sva događanja besplatna. Evo najave nekih predavanja:

U ponedjeljak 19.02. od 16.30 do 17.30h u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, predavanje Prof. dr. sc. Željke Kamenov „Je li mama kriva za sve? Uloga privrženosti u bliskim odnosima tijekom adolescencije i odrasle dobi“.

Na istoj lokaciji od 18.00 do 19.00h sportski psiholozi: Žana Pavlović, Nataša Stefanovski, Vedrana Radić Brajnov, Boško Rozga održati će predavanje na temu „Samopouzdanje i sport“.

. 22.2. u 18 sati Najda Čajo i Antonija Radeljak Gudelj održati će predavanje „Razvoj emocionalne pismenosti u vrtiću“.

Psihologinja Dr sc. Ivanka Živčić Bečirević održat će predavanje na temu „Zašto ljubav nije dovoljna?“. 23. 02. u 18:30h u Radisson Blu Resortu.

U Klubu mladih će 23.02. od 18.00 do 19.00 h psiholog Zlatko Bajić održati predavanje „Obitelj i djeca u 21. stoljeću“.

U Gradskoj knjižnici marka Marulića moći ćete pogledati i izložbu „Smiješna strana psihologije“ koju će pripremiti Ivana Jambrović Čugura.

Gost predavač dr.sc. George Slavich, je uspješni američki psiholog hrvatskih korijena zaposlen na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu s dugogodišnjim istraživačkim radom u području stresa i njegovog utjecaja na zdravlje ljudi održati će predavanje na temu “The Importance of Social Relationships for Mental and Physical Health”, 20. 02. u 18:30h u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

 

Ove godine ponovno  u svim županijskim psihološkim društvima organizirat će se “Mjerenje raspoloženja”. Riječ je o kratkom upitniku putem kojeg se mjeri trenutno raspoloženje, a pojedinačni rezultati su odmah dostupni. U Splitu će se akcija  provoditi 24.02.2017. od 11:30 do 12:30 na Splitskoj rivi.

Cilj organizacije Tjedna psihologije je prikazati različite mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.