Ugostiteljski objekti na Žnjanu od 1. srpnja

0
Foto: Zvonimir Barišin/Cropix

Privremeno rješenje za Žnjanski plato, vrijedit će za ovo ljeto i ljeto 2019, a konačno rješenje očekuje se tek za ljeto 2020. godine, rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na sastanku za novinare na temu  donošenja privremenog rješenja za uređenje Žnjanskog platoa. 

Sastanak s novinarima održan je kao priprema  za sutrašnju sjednicu splitskog Gradskog vijeća na kojoj bi  trebala  biti   donesena odluka o izradi Izmjena i dopuna  Detaljnog  plana uređenja priobalnog područja Trstenik-Radoševac.

DPU za to područje Žnjanskog platoa trebao bi biti usvojen do listopada ove godine , temeljem toga će se zatražiti upis za koncesijsko odobrenje  potom će se  od ožujka 2019. godine izdavati  građevinske dozvole, rekao je gradonačelnik Krstulović-Opara.

Gradska komunalna poduzeća već ovaj tjedan počinju uređivati područje Žnjanskog platoa. Prema privremenom rješenju, osam  ugostiteljskih objekata bit će  u funkciji od 1. srpnja  a svaki će imati dva modula veličine od 12 puta 12 metara.