Miami: Martić i Vekić prošle, Karlović ispao

0
Foto: Facebook

Dvije najbolje hrvatske tenisačice, Petra Martić i Donna Vekić, ušle su u 2. kolo Miami Opena, jednog od šest najvećih svjetskih teniskih turnira. Ivo Karlović je eliminiran, dok su Marin Čilić i Borna Ćorić kao nositelji bili slobodni.

Martić (WTA 40) je potvrdila dobru formu i nakon četvrtfinala Indian Wellsa gdje je nesretno izgubila od najbolje igračice svijeta Simone Halep za sat i pol nadigrala Amerikanku Lauren Davis (WTA 122), koja je protiv Halep na Australian Openu imala meč-lopte da bi Rumunjka osvojila turnir, Martić je bila bolja sa 6:1, 7:5. Od 1:1 je nanizala 8 gemova, u drugom setu se Davis vratila s 0:3 na 2:3, Martić joj je još jednom oduzela servis, ali je Amerikanka s 2:5 došla na 5:5 spasivši pritom i meč-loptu. Kod 5:5 je Martić izvukla break-loptu, da bi u sljedećem gemu s četiri izjednačenja i jednom prilikom Davis da izbori tie-break Dućanka realizirala ukupno petu meč-loptu i izbjegla komplikacije. Sljedeća protivnica bit će joj 15. nositeljica, Francuskinja Kristina Mladenović.

Vekić (WTA 55) je do svoje pete ovogodišnje pobjede (uz 7 poraza) došla protiv Talijanke Camile Giorgi (WTA 62) za malo više od sat vremena. Bilo je 6:0, 7:5. U prvom setu je Giorgi osvojila samo 6 poena. U drugom se s 1:3 vratila na 4:4, kod 5:4 došla na dva poena od osvajanja seta, samo da bi Vekić dobila 10 od posljednjih 11 poena. Osječanku u 2. kolu čeka 24. nositeljica, Ruskinja Elena Vesnina.

Ivo Karlović (ATP 79) je stradao od vlastitog oružja. Izgubio je u dva tie-breaka od Kanađanina čeških korijena Vašeka Pospišila (ATP 77) nakon jednog sata i 43 minute igre. Bilo je 6:7(4), 6:7(5). Pospišil je u drugom gemu propustio 15-40, Karlović je otvorio tie-break s 3:0, ali je Pospišil uzeo 7 od sljedećih 8 poena. U drugom setu Karlović je poveo 4:1, ali nije zadržao prednost. U tie-breaku su tri poena otišla protiv servisa – prva dva i posljednji.

Marin Čilić i Borna Ćorić su kao nositelji bili slobodni u 1. kolu. Čilićev prvi protivnik u Key Biscaneu bit će Francuz Pierre-Hugues Herbert, a Ćorić još čeka hoće li igrati s Argentincem Leonardom Mayerom ili Amerikancem Donaldom Youngom kojeg je “ispeglao” u 1. kolu Indian Wellsa prije dva tjedna (6:0, 6:2).