Alkar dočekuje Split u derbiju 20. kola

0
Foto: Radio Dalmacija

Alkar i Split odigrat će u 17.05 u Sinju dalmatinski derbi 20. kola HT Premijer lige košarkaša. Alkar još nije osigurao ostanak, a Split nakon poraza u Osijeku nema pravo na novi kiks ako želi i sljedeće sezone igrati u 2. ABA ligi.

Split je puno kvalitetnija momčad od nas. Nećemo se predati bez borbe, ali i bez Kalajžića i Marčinkovića oni su i dalje favoriti. Mi smo u teškoj situaciji, imamo i težak raspored pa bez obzira na kvalitetu protivnika u svakoj utakmici moramo dati sve od sebe i pokušati ostvariti osnovni cilj – ostati u Premijer ligi. U našoj dvorani je uvijek sjajna atmosfera, naročito kad dolazi Split. Na našim igračima je da daju svoj trenutni maksimum i pokušaju napraviti što bolji rezultat, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Alkara Neven Plantak.

Sinj je uvijek nezgodno gostovanje, to je posebna utakmica. Dvoboji sa susjedima uvijek nose dodatnu tenziju. Nismo sretni našim igrama u posljednje vrijeme, više od rezultata me smeta što u zadnje 3-4 utakmice nismo pružili naš maksimum. Nadam se da je Sinj mjesto gdje ćemo pružiti dobru utakmicu, gdje će se ekipa približiti maksimumu. Alkar je u Sinju uvijek izuzetno opasan, bez obzira u kojem je sastavu i kako je plasiran na tablici. Njihovu igru nose dva Amerikanca (Booth i Graf, op.a.), ali imaju još nekoliko dobrih igrača. Uvijek bolje igraju pred svojom publikom, opasan su protivnik, oprezan je u najavi trener Splita Ivica Skelin.

Zeznuto gostovanje. Alkar se grčevito bori za opstanak i svugdje traži bodove. Bit će im puno lakše pred domaćom publikom, svi znamo kako je igrati u Sinju i koliko njima znači podrška Maligana. Mi se moramo dobro postaviti, agresivno, i tražiti pobjedu, dodao je organizator igre Splita Goran Filipović.