DAVIS CUP: Marin Čilić odveo Hrvatsku u polufinale

0

Drugi put u posljednje tri godine hrvatska će reprezentacija igrati u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa! U Varaždinu je pao Kazahstan, i to nakon što je u nedjelju Marin Čilić odigrao sjajan meč i Mihailu Kukuškinu prepustio samo tri gema, svladavši ga sa 6:1, 6:1, 6:1. Tako će Hrvatska u rujnu ugostiti SAD, a rok za prijavu mjesta domaćinstva je 30. travanj.
Marin je dominirao tijekom cijelog meča, a već početak, kad je krenuo s 3:0, dao je do znanja što se može očekivati. Igrao je gotovo bez pogreške i lako je moglo završiti „kvrgom“ u trećem setu, no propustio je tri vezane meč lopte. Kukuškin je tada malo uspostavio ravnotežu u igri, zaprijetio i smanjenjem na 2:5, ali se ni to nije dogodilo. Nakon susreta Marin je rekao da mu je ovo bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč  koji je odigrao u ovom natjecanju.

Sada slijedi razgovor koju podlogu izabrati za Amerikance, osim mjesta igranja.

„Razmišljanja idu u smjeru da bismo vjerojatno igrali na zemlji, dvojba je na otvorenom ili u dvorani. No najprije ćemo se malo odmoriti od ovog susreta, imamo mogućnost odlučiti do 30. travnja i nećemo žuriti. Izabrat ćemo ono što bi nam najviše odgovaralo. Imamo sjajnu kvalitetu i mogućnost ulaska u finale, ali Amerikanci su ove godine jedna od najjačih ekipa u Davis Cupu, tako da ćemo morati svi biti složni, zdravi, maksimalno motivirani i u pravoj formi“, rekao je Čilić.