Jug CO se okreće Ligi prvaka, stiže Hannover

0
Foto: VK Jug CO

Jug CO se nakon osvojenje Triglav regionalne lige (20 pobjeda u 20 utakmica!) okreće obavezama u Ligi prvaka. U posljednja tri kola hrvatski prvak mora se izboriti za mjesto na završnom turniru, a na tom putu u 18.30 u Dubrovniku mora pasti njemački Waspo Hannover.

Stalno se ide iz utakmice u utakmicu, pa ni nakon Final Foura Triglav lige nije bilo vremena za odmor i pripremu dvoboja s Hannoverom. Ali znali smo da protiv Hannovera moramo ići na pobjedu. Hannover više nema nikakvih izgleda za plasman na Final Eight, ali to ne znači da nam neće pružiti dobar otpor. Naša momčad je malo umorna, vidi se na igračima i kroz ova dva dana smo ih pokušali odmoriti, i glavu i tijelo. Nadam se da ćemo biti na onoj razini na kojoj smo bili u petak i subotu i da ćemo ostvariti pobjedu, rekao je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Hannover je internacionalna momčad, ima tu Crnogoraca, Hrvata, po jedan Slovak, Nizozemac i Španjolac, uz nekoliko njemačkih reprezentativaca. Već četiri godine dosta ulažu u momčad, ulagat će i sljedeće sezone jer su dogodine oni domaćini Final Eighta. Čuo sam da se namjeravaju i značajnije pojačati. Puno su bolji u napadu nego u obrani. Dosta im ovisi o Darku Brguljanu i Aleksandru Radoviću, njih dvojicu je vrlo teško zadržati. Za nas je vrlo važno da budemo plivački dobri, jer ako budemo imali dobru tranziciju, kontru, onda će nam Hannover teško parirati. Ali ako budemo umorni, “kiseli”, i svedemo igru na pozicijski napad i obranu, moglo bi biti dosta problema, dodao je Kobešćak.

Da bi Jug CO mogao imati problema s Hannoverom, potvrda je i prošla sezona u kojoj je Jug CO u Gružu s Hannoverom jedva izvukao 15:15.