Jug CO se s Dinamom bori za mjesto na završnom turniru Lige prvaka

0
Foto: VK Jug CO

Jug CO u 20.30 u Gružu igra s Dinamom iz Moskve utakmicu posljednjeg, 14. kola A skupine Lige prvaka. Obje momčadi bore se za mjesto na završnom turniru, ali hrvatskom prvaku je za to dovoljan i bod, dok Rusi moraju pobijediti.

To nam je jedna od najvažnijih utakmica ove sezone. Spremamo se za nju već desetak dana, dobro smo analizirali protivnika. Očekujem pravu mušku utakmicu, nadam se da će nas navijači podržati i vjerujem da možemo ostvariti povoljan rezultat. Analizirali smo i utakmicu u Moskvi u prvom kolu prije pola godine, znamo gdje smo tada griješili. Vodili smo 7:4 na poluvremenu, imali priliku završiti utakmicu, nismo to iskoristili, a kvalitetna i iskusna momčad Dinama je kaznila naše pogreške. Nadam se da se taj scenarij neće ponoviti u Dubrovniku, da ćemo se kvalificirati na Final 8. Kako sezona odmiče, sve se slaže na svoje mjesto, nadam se da ćemo biti najbolji sada kad bude najpotrebnije, izjavio je za Radio Dalmaciju najbolji vaterpolist Europe, vratar Juga CO Marko Bijač.

Utakmice protiv Mornara BS u polufinalu prvenstva Hrvatske iskoristili smo kao dio pripreme za Dinamo. Nažalost smo u situaciji da u zadnjem kolu moramo hvatati Final 8, ali ove sezone je Liga prvaka stvarno bila teška i to nije iznenađenje. Nadam se da će tribine biti pune, to nam je zadnja domaća europska utakmica ove sezone i jedna od posljednjih uopće za ovu sezonu u Gružu jer nam još ostaju dvije ili tri u finalu prvenstva protiv Mladosti. Nadam se da će atmosfera biti prava, da će nam publika pomoći, ali moramo i mi biti pravi jer kroz Ligu prvaka stalno ostajemo dužni što se tiče naše igre. Ipak, u ovom drugom dijelu sezone se dižemo. U Moskvi smo u prvom kolu odigrali dobro prve dvije četvrtine, ali smo se nakon toga raspali. Bilo je to dok smo još bili neuigrani. Kasnije smo prosuli neke bodove koje nismo trebali. Dinamo Moskva se pokazao kao odličan protivnik, što ne čudi jer su puno uložili. Imaju tri srpska reprezentativca i okosnicu ruske reprezentacije. Fizički su jaki, imaju dva izvrsna ljevaka na desnoj strani kao i mi, dva odlična centra Pijetlovića i Lisunova, Holod igra najbolju sezonu karijere. Da bi bili pravi moramo biti rasplivani, moramo imati kontranapad, izvrsnu obranu, a možda i malo sreće, rekao nam je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.