Martić u 2. kolu Rima

0
Foto: Facebook

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić ušla je u 2. kolo jakog turnira u Rimu. Ukrajinki Lesiji Tsurenko je za nepunih 100 minuta igre prepustila samo tri gema. Sljedeća protivnica bit će joj četvrta igračica svijeta Elina Svitolina.

Martić je u prvom gemu spasila break-loptu, u drugom je nakon 8 izjednačenja realizirala četvrtu priliku, a u trećem spasila još jednu break-loptu za 3:0! Za 4:1 je izvukla još dvije break-lopte, za 5:1 je trebala dvije, a za set je odservirala bez izgubljenog poena. U drugom setu je Martić iskoristila prvu break-loptu, pa spasila dvije, a u trećem gemu realizirala sedmu break-loptu u gemu s čak 10 izjednačenja! Do kraja meča, u zadnjih pet gemova, ukupno su samo dva poena otišla protiv servisa, Martić je povela 4:0 i mirno privela posao kraju.

Sa Svitolinom se srela tri puta. Martić je pobijedila u poljskim Katowicama 2013., predala u 1. kolu Roland Garrosa 2014., pa propustila 5:2 u 3. setu osmine finala prošlogodišnjeg Roland Garrosa. Prođe li i drugu Ukrajinku, Martić bi se u osmini finala mogla sresti s Ajlom Tomljanović.