Helena Jurišić u finalu Svjetskog prvenstva u Meksiku!

0
Foto: KBK Mornar

Splićanka Helena Jurišić izborila je finale Svjetskog prvenstva u tajlandskom boksu (Muay Thai) koje se održava u meksičkom Cancunu! Članica KBK Mornar u polufinalu je nakon teške borbe svladala Ruskinju Ekaterinu Bežan odlukom sudaca 29:28.

Suci su nakon tri žestoke runde i bespoštedne razmjene udaraca dvije runde bodovali u korist Helene Jurišić, a jednu su dodijeliki Ekaterini Bežan. Jurišić je dva dana ranije uvjerljivo slavila protiv Cipranke Eleonore Filippou, a u borbi s Bežan je pokazala da je spremna i za veće izazove. Četiri od pet sudaca dalo je Heleni Jurišić prve dvije runde, peti je drugu rundu dao Ruskinji, da bi treću rundu dobila Bežan (po jednom od sudaca čak s 10:8), ali je ukupno Helena sačuvala prednost koju je stekla u otvaranju dvoboja.

Na putu do naslova stoji joj Šveđanka hrvatskih korijena Angela Mamić koja je u sve tri runde bila bolja od Turkinje Tugce Akkus (samo je jedan od pet sudaca jednu, drugu rundu bodovao u korist Turkinje) za čistih 30:27. Finale je na programu u petak kasno navečer po našem vremenu.

Helena je taktički fenomenalno odradila prve dvije runde i neutralizirala boksački opasnu Ruskinju. Stekla je dovoljnu prednost da može malo kalkulirati u trećoj rundi i sačuvati se za finalnu borbu gdje je čeka aktualna europska prvakinja Mamić, izjavio je Helenin trener i brat Dario Jurišić.