Massimo, Nina Badrić i TBF-a na Trogirskom ljetu

0
Foto: pixabay.com

U Trogiru je u petak održana 11. sjednica Gradskog vijeća.

Među ostalim, izglasane su izmjene i dopune proračuna za 2018., najavljen je bogat program Trogirskog ljeta, skora sanacija ceste u Žednom, projekt produženog boravka u vrtićima, projekt energetske obnove vrtića i još niz većih i manjih projekata i investicija.

– Ovim rebalansom povećavaju se investicije, a smanjuje se financiranje tekućih potreba i hladnih pogona. Napravljen je realan rebalans, uvršteni su projekti koji će se stvarno realizirati, a nismo radili listu želja. Među ključnim projektima su umjetna trava na igralištu na Batariji, energetska obnova vrtića, uređenja trga kod ribarnice i priprema dokumentacije za šetnicu Brigi – Lokvice – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Na aktualnom satu gradonačelnik, njegovi zamjenici i pročelnici među ostalim, izvijestili su i kako će se cesta u Žednom, oštećena od teškog prometa prilikom izgradnje pristupne ceste za novi most, sanirati kada radovi završe. Pješački prijelaz koji još nedostaje nakon što se u promet nedavno pustila obnovljena dionica Ulice kneza Trpimira bit će uskoro označen. Uskoro će se odabrati i izvođač radova na postavljanju umjetne trave na stadionu na Batariji, a projekt vrijedan oko tri milijuna kuna bit će završen unutar tri mjeseca od odabira izvođača.

Dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić izvijestila je o novostima vezanima uz trogirske vrtiće. Naime, Grad Trogir zbog velikog interesa roditelja prijavio se na projekt produženog boravka, a upravo danas je stigao dopis kako je prošao prvu fazu postupka za dodjelu bespovratnih sredstava za realizaciju tog projekta, u iznosu od 3,7 milijuna kuna.  Osim toga, trogirske vrtiće Maslina i Maslačak čeka energetska obnova do jeseni.

Dogradonačelnik Viktor Novak izvijestio je kako pripreme za Trogirsko ljeto 2018. teku po planu te kako je program u većoj mjeri već sada definiran.Mogu najaviti zaista bogat sadržaj. Održat će se čitav niz koncerata, od Massima, Nine Badrić, TBF-a… Deseta godišnjica Opere Selecte bit će zaista posebna, a glavna zvijezda bit će jedan izniman izvođač. Usto, održat će se i već regularni dijelovi programa kao što je Street Ball turnir, ribarske večeri i ostalo,  istaknuo je dogradonačelnik Novak.