Mladost iznenadila Jug CO

0
Foto: Boris Kovačev / Cropix

Dvadeset pobjeda u Triglav regionalnoj ligi, pet u Kupu Hrvatske i pet u prvenstvu države. Serija od 30 utakmica u kojima Jug CO nikom na ovim prostorima nije dao da mu zaprijeti stala je u Zagrebu. Mladost je nakon tri i pol godine slavila sa 6:5 (0:2, 0:1, 3:1, 3:1)!

Finale prvenstva Hrvatske igra se do tri pobjede, a omjer je 1:1. Treća utakmica igrat će se u utorak u 18 sati u Dubrovniku.

Jug CO je prvu utakmicu otvorio sa 7:0 i dobio s 14:5. Kad je nakon dvije četvrtine u Zagrebu sastav Vjekoslava Kobešćaka vodio 3:0, činilo se da će bez većih problema doći do novog trijumfa i prilike da trokorakom riješi prvenstvo. Mladost se, nakon 19 minuta bez gola, primakla na 3:2, a Garcia minutu i 11 sekundi do kraja treće četvrtine zabio za 4:2. Jug CO je sljedećih 8 minuta ostao bez postignutog gola, a primio je četiri. Na ulazu u zadnju minutu Fatović je postavio konačan omjer, Jug CO je imao zadnji napad za izjednačenje i peterce, ali je Renzuto pucao u blok.

Jadran je osvojio treće mjesto s 2:0 u pobjedama protiv Mornara BS. Mornar BS se nakon 8:16 u srijedu dobro držao u uzvratu iako bez kažnjenog beka Rina Burića. Vodio je Mornar BS 5:3 pet i pol minuta prije kraja, ali je Ante Visković s tri gola u samo 100 sekundi odveo Jadran iz poraza u pobjedu.

U prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske za žene Mladost je u Zagrebu pobijedila POŠK sa 17:8. Igra se do dvije pobjede, a uzvrat je sljedeće subote u Splitu. POŠK je kod 6:5 u drugoj četvrtini imao dva napada za izjednačenje, nakon čega se Mladost s dva realizirana peterca odvojila.