Dinamo i Tommy žele finale, Apfel i Crnica se nadaju majstorici

0
Foto: Radio Dalmacija

Igraju se uzvratne utakmice polufinala Hrvatske malonogometne lige. U 20.15 u Makarskoj igraju Novo vrijeme Apfel i Futsal Dinamo, a pola sata kasnije u Šibeniku Crnica i Split Tommy. Domaćini se nadaju da će izboriti majstoricu, a gosti da će u “dvokoraku” osigurati finale.

Podsjetimo, prije tjedan dana Split Tommy je na Gripama slavio sa 6:1, a Futsal Dinamo u Kutiji šibica s 3:1.

Nadamo se da ćemo izboriti majstoricu i da ćemo se vratiti u Zagreb. Imali smo i u prvoj utakmici svojih prilika, ali ih nismo realizirali, a neke individualne pogreške u fazi obrane su nas odvele u poraz. Dinamo maksimalno respektiramo, ali nemamo izbora. Ako želimo i dalje biti živi u prvenstvu, moramo doći do pobjede. Uvjeren sam da ćemo uz potporu naših navijača u tome i uspjeti. Moramo imati više koncentracije kod prekida, koje je Dinamo doveo gotovo do savršenstva. Analizirali smo ih i nadam se da ćemo to uspjeti spriječiti, a i popraviti realizaciju, jer ako zabijemo bar dio prilika, uvjeren sam da je pobjeda naša. Ne želimo završiti sezonu, ovo je za nas finale, maksimalno smo motivirani i dat ćemo sve od sebe da odigramo pravu utakmicu, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Novog vremena Apfel Teo Strunje.

Bit ćemo jači za dva igrača koja su se oporavila od ozljeda, a svakako i svježiji nakon tjedan dana odmora. U Splitu smo ipak bili u krnjem sastavu previše iscrpljeni nakon naporne četvrtfinalne serije s Vrgorcem, naročito kad se ima u vidu da nemamo veliki izbor igrača. Nadam se da ćemo pružiti ozbiljnu partiju jer da bi naštetili Split Tommyu svi igrači moraju biti raspoloženi. Željni smo dokazivanja, nemamo što izgubiti jer je Split Tommy apsolutni favorit, kazao nam je trener Crnice Mladen Perica Štrla.

U međusobnom razgovoru i na sastanku s trenerom zaključili smo da nam nedostaje utakmica, punih mjesec dana nam je trajala pauza i to se vidjelo na Gripama iako smo rezultatski uvjerljivo slavili. Malo smo se posložili, ovaj tjedan smo trenirali vrhunski i večeras nemamo izlike. Važno je dvokorakom proći dalje kako bi se na miru mogli spremati za finale bez ozljeda i kartona. Očekujemo drugačiju ekipu Crnice, na Baldekinu su puno agresivniji i sigurno će pred svojim navijačima dati sve od sebe. Ali ipak se nas pita, ako odigramo pravu utakmicu pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, poručio je kapetan Split Tommya Josip Suton.