Odlični mečevi prvog dana WTA CROATIA BOL OPENA

0
Foto: pixabay

Prvog dana WTA Croatia Bol Open turnira vidjeli smo pregršt zanimljivih dvoboja. Prvi meč 1. kola na centralnom terenu Bluesun tenis centra otvorila je naša Lea Bošković, mlada igračica s pozivnicom i 588. na svijetu protiv najbolje crnogorske tenisačice Danke Kovinić (115.). Iako je Lea pružila solidan otpor, Kovinić je u konačnici slavila rezultatom 6:3, 6:2.

„Imala sam 3:1 pa je otišlo na 6:3 prvi set, napravila sam par grešaka i u ključnim momentima ona je iskoristila svoje prilike i bila je bolja. Bila sam i malo nervozna, ovo je meni prvi WTA turnir ali je iskustvo fenomenalno, jako sam zahvalna direktoru na pozivnici i voljela bih se vratiti i sljedeće godine.“ – rekla je Bošković koju prije odlaska na sljedeći turnir čeka polaganje mature.

 

Jedan od interesantnijih mečeva bio je svakako i obračun 77. igračice svijeta, Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove i mlade ukrajinske nade, petnaestogodišnjakinje Marte Kostjuk. Schmiedlova je pobijedila 7:5, 6:2, ali je Kostjuk pokazala impresivan repertoar udaraca i izgubila je isključivo zbog manjka iskustva i strpljenja. Marta je inače dio tima Ivana Ljubičića koji joj je mentor i brine o njezinoj karijeri.

„Velika mi je to stvar i Ivanovi savjeti puno mi znače. Lijepo mi je ovdje u Bolu, žao mi je što se nisam duže zadržala u turniru. Nedostajale su neke nijanse, nadam se da ću to ispraviti u budućnosti“ – rekla je Kostjuk.

S velikim interesom pratio se i meč Talijanke Errani. Naime, Australka Naikhta Bains je i povela protiv Sare Errani 3:2, ali onda se peterostruka osvajačica Roland Garrosa u parovima „uozbiljila“ i pobijedila 6:3, 6:0.

U srijedu nas čeka još niz zanimljivih dvoboja, na teren će izaći druga mlada hrvatska reprezentativka s pozivnicom, Kaštelanka Tena Lukas, krenut će i treća nositeljica Ajla Tomljanović… Svakako vrijedi doći do Bluesun teniskog centra Zlatni rat i uživati u majstorijama.

 

Semafor prvog dana:

  1. Kovinic (CG) – L. Boskovic (Hrv) 6:3, 6:2
  2. Bains (Aus) – S. Errani (Ita) 3:6, 0:6
  3. Tomova (Bug) – M. Barthel (Njem) 4:6, 6:2, 7:5
  4. Kozlova (Ukr) – C. Zhao (Kan) 3:6, 1:6
  5. Golubic (Švi) – B. Stefkova (Češ) 6:4, 7:6 (0)
  6. Paolini (Ita) – S. Soler-Espinosa (Špa) 5:7, 3:6
  7. Kostyuk (Ukr) – A. Schmiedlova (Svk) 5:7, 2:6
  8. Honcova (Svk) – E. Ruse (Rum) 4:6, 6:4, 6:3

 

RASPORED MEČEVA: Srijeda, 6. lipnja

BLUESUN CENTER COURT od 13 sati:

  1. Zheng (Kin) – M. Minella (Lux)
  2. Tomljanovic (Aus) – T. Zidanšek (Slo)
  3. Zhuk (Rus) – k. Kucova (Svk)

 

  1. Kalinina (Ukr) – M. Linette (Polj)

 

Ne prije 20.30

  1. Lukas (Hrv) – E. Cabeza Candela (Špa)

 

INA COURT od 13 sati:

  1. Wang (CHN) – S. Sorribes Tormo (Špa)
  2. Knoll (Švi) / R. Voracova (Češ) – E. Ruse (Rum) / P. Thombare (Ind)
  3. Soler-Espinosa (Špa) / B. Stefkova (Češ) – D. Jurak (Hrv) / C. Lister (Šve)

 

LUKAS COURT od 13 sati:

  1. Martincova (Češ) – M. Duque-Mariño (Kol)
  2. Bonaventure (Bel) – A. Cadantu (Rum)
  3. Honcova (Svk) / T. Martincova (Češ) – N. Dzalamidze (Rus) / G. Voskoboeva (Kaz)