Rančić: Zasluženo smo trijumfirali u Skopju

0

Ponosan sam i sretan, ovo je stvarno veliki uspjeh kad se pogleda razdoblje hrvatske muške odbojke koje je dugo godina bilo sušno i praćeno raznim problemima. Ovo je veliki iskorak, rekao je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Ivan Rančić nakon trijumfa u Srebrnoj europskoj ligi.

Hrvatska je u Skopju u polufinalu svladala Makedoniju s 3:2, a u finalu Bjelorusiju s 3:1.

Odigrali smo sjajno cijelu ligu, postigli smo kontinuitet koji dugo nismo imali. Od prvog dana priprema je sve izgledalo jako dobro i kulminiralo je ovim trijumfom. Uložili smo puno rada i odigrali najbolju utakmicu kada je bilo najvažnije. To nije slučajno, čestitam svim mojim igračima. Znam makedonski karakter, imaju par nezgodnih igrača europske kvalitete, a naši momci, osim možda njih dvojice, prvi put su se borili za nešto. Zato sam očekivao sam tešku utakmicu, gubili smo 2:0, ali nismo gubili glavu. Ostali smo mirni, nije bilo razloga za velike promjene jer smo igrali dobro. Makedonija je jako dobro ušla u utakmicu, sjajno su servirali. Znali smo da će popustiti i kad se to dogodilo preuzeli smo konce igre. Finale je bila rapsodija, kvalitetom izvedbe smo pokazali da nam je mjesto u Zlatnoj ligi, izjavio je Rančić za Radio Dalmaciju.

Vidjela se mirnoća kod igrača, na sastancima se vidjelo da ne idemo samo odigrati finale, nego ga i osvojiti. Bjelorusi imaju fantastične igrače, njihov izbornik je rotirao i to im je donijelo rezultat, ali mi smo ostali dosljedni. Posebno me veseli što smo dobili neke igrače za budućnost. Ovo što je Leo Andrić odigrao u proteklih mjesec i pol dana sigurno će imati odjeka, pokazao je veliki karakter i potencijal. Filip Šestan se nametnuo, libero Hrvoje Pervan također. Tsimafei Zhukouski(28-godišnjak rođen u Minsku, op.a.) je već rutiner i vodi ovu reprezentaciju i na terenu i van njega. Danijel Galić je odigrao možda najbolje utakmice života. Ivan Mihalj se uspješno vratio nakon operacije, Sandro Dukić također zaslužuje sve čestitke, dodao je Rančić.

Pred nama su Mediteranske igre u Tarragoni. Idemo u Španjolsku rasterećeni, momci su svjesni svoje kvalitete. Bit će nam teško jer smo saznali da puno reprezentacija dolazi u vrlo jakim sastavima, sli smo opušteni i mirni. Želimo u svakoj utakmici ići na pobjedu i nastaviti graditi pobjednički mentalitet, a najvažnije nam je da zadržimo sjajnu atmosferu u momčadi, zaključio je Rančić.