Hrvatska pobijedila Argentinu 3:0 i izborila osminu finala SP

0
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Nižnjem Novgorodu svladala aktualnog svjetskog doprvaka Argentinu s visokih 3-0 (0-0) i tako s drugom pobjedom u dva nastupa osigurala prolazak u osminu finala.

Strijelci za Hrvatsku bili su Ante Rebić (53), Luka Modrić (80) i Ivan Rakitić (90+1).

Hrvatska nakon dva kola vodi u skupini D s maksimalnih šest bodova, slijede Island i Argentina sa po jednim te Nigerija koja je bez bodova.

U prvih 45 minuta Argentina je imala 56 posto lopte u svom posjedu, ali nije uputila niti jedan udarac u okvir gola.

Početkom nastavka Argentina je ipak uspjela uputiti udarac u okvir gola, no pokušaj Aguera sa 10-ak metara Subašić je lako uspio ukrotiti, a odmah u sljedećoj akciji Hrvatska je povela.

Mandžukić je poslao dugu loptu na argentinsku polovicu gdje je Rebić izvršio pritisak na suparničke stopere pa je Mercado bio prisiljen vratiti loptu Caballeru, a argentinski vratar je napravio kardinalnu pogrešku, njegovo kratko dodavanje završilo je na nozi Rebića koji je opalio volej iz prve i pogodio pod samu gredu.

Kapetan Modrić je fantastičnim udarcem sa 20-ak metara u 80. minuti povisio na 2-0 da bi Rakitić u samoj završnici trećim golom okrunio hrvatsku pobjedu.

Brozović je u 80. minuti osvojio jednu loptu na sredini terena, povukao do Kramarića s kojim je odigrao kombinaciju i potom dodao Modriću koji je izbacio iz ravnoteže Otamendija i zatim preciznim udarcem pogodio lijevi kut nemoćnog Caballera.

Rakitić je u 86. minuti iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio gredu, ali to što mu nije uspjelo tada jest u prvoj minuti sudačke nadoknade. Njegov prvi pokušaj sa 16 metara Caballero je kratko odbio, no odbijanac je prihvatio Kovačić i vratio loptu do Rakitića koji je potom lagano poslao loptu u mrežu.

U slučaju da Island i Nigerija u petak remiziraju, Hrvatska će osigurati prvo mjesto u skupini već kolo prije kraja, a u slučaju da neka od te dvije momčadi ostvari pobjedu Hrvatskoj će za prvo mjesto u skupini biti potreban bod iz posljednje utakmice u skupini protiv Islanda koja će se igrati 26. lipnja u Rostovu na Donu (20 sati).