Radionica o potrebama korisnika u parkovima

0
Foto: pixabay.com

Udruga za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi “Mala filozofija” i Centar za integrativnu bioetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu organiziraju  radionicu u sklopu projekta “HIstorical CAstle ParkS“(HICAPS).

Radionica sa temom revitalizacije parkova održat će se u srijedu 27.lipnja 2018. godine s početkom u 18:00 sati u prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu pokraj Peristila (Poljana kraljice Jelene 1/III).

Udruga „Mala filozofija“ zajedno sa devet partnera iz četiri europske zemlje (Slovenije, Italije, Poljske i Hrvatske) provodi projekt HIstorical CAstle ParkS (HICAPS). Projekt je financiran iz programa Europske unije Interreg CENTRAL EUROPE. Ukupna vrijednost projekta je 1.798.274,20 EUR, od čega većinu financira Europski fond za regionalni razvoj.

Projekt HICAPS razvit će 8 različitih koncepata za revitalizaciju povijesnih parkova, koji će se krajem projekta i provesti u vidu 8 pilot projekata u četiri partnerske zemlje (dva parka po zemlji). Izgradnjom različitih interaktivnih sadržaja i razvijanjem alata obogatit će se parkovi implementacijom različitih edukativnih sadržaja. Jednostavno rečeno, ideja je obnoviti prostor parka za obnovu zajednice!
Cilj  je osvijestiti zajednicu o potrebi revitalizacije parkova kako bi parkovi oživjeli i postali mjesta za druženje.