Hajduk na poljudskoj premijeri s poljskim Gornikom

0

Nakon uvodnog tjedna priprema u Splitu, zaključenog prijateljskom utakmicom s Orkanom u Dugom Ratu (9:0), te četiri dana provedena na Kupresu, Hajduk će se prvi put ususret novoj sezoni predstaviti na Poljudu. U 19:50 će odigrati prijateljsku utakmicu s poljskim Gornikom.

Uzvratni je to susret nakon što je Gornik na Areni Zabrze 24. ožujka slavio s 3:2 (za Hajduk su zabili Gyurcso i Kovačević). Bila je to utakmica povodom 70. rođendana poljskog kluba, pa je počela simbolično u 19:48 (godina osnutka Gornika), a uzvrat je u 19:50 (godina osnutka Torcide). Dvije Torcide će opet zajedno navijati, navijači Gornika (14 puta prvaka Poljske) su se nazvali baš po uzoru na Hajdukove…

Napravili smo sve što smo planirali. Ovaj tjedan završavamo utakmicom s Gornikom, subota će biti slobodna, u nedjelju ćemo napraviti uvodni trening, od ponedjeljka krećemo u novi mikrociklus, a u srijedu putujemo u Sloveniju. Protiv Gornika ćemo opet raspodijeliti minutažu, 22 igrača će dobiti po jedno poluvrijeme. Imamo zacrtani put, način na koji želimo igrati. Dosta prilika će dobiti i mladi igrači da vidimo tko će se nametnuti za daljnji rad s prvom ekipom. I ova i sve utakmice poslužit će nam i za adaptaciju igrača koji su nam se pridružili. Vjerujem da ćemo pokazati dobru energiju, da ćemo igrati dobar nogomet i da će nas svi koji dođu na Poljud vidjeti u dobrom izdanju, najavio je trener Hajduka Željko Kopić.

Podsjetimo, južna i istočna tribina zatvorene su zbog priprema za Ultru, pa su u prodaji ulaznice samo za zapad i sjever Poljuda.