Trogir: Uskoro besplatan wi-fi u gradskoj jezgri i subvencije za umirovljenike

0
Foto: arhiva

Na sjednici držana  Gradskog vijeća Trogira odlučeno je da će sljedeći tjedan biti raspisan javni poziv na koji će se moći javiti umirovljenici kako bi mogli koristiti model sufinanciranja javnog prometa po kojem bi Grad Trogir plaćao 200 kuna, a korisnici 90 kuna za mjesečnu autobusnu kartu.

Besplatan wi-fi u gradskoj jezgri trebao bi zaživjeti u narednim danima. Repetitori su već postavljeni na gradski trg, Kulu Kamerlengo, Lučku kapetaniju, kod MO Čiovo i na parkingu T4 na Brigima. Također, sustav e-uprave trebao bi krenuti kroz dva do četiri tjedna, odjel po odjel.

Ono što zanima mnoge Trogirane je kada će pristupne ceste novom mostu biti gotove, a samim time i nogostupi, rasvjeta… Pristupna cesta na kopnenoj strani ovaj tjedan trebala bi biti puštena u promet i to nakon što je na zahtjev Grada doprojektirana s jednostranim nogostupom. Rasvjeta na čiovskoj strani, prema Mastrinci i Žednome, bit će u funkciji kroz mjesec dana kada se završi ta pristupna cesta.

U pripremi su dva projekta koja su dobila sredstva za izradu dokumentacije, obnova parka Garagnin i Kamena enciklopedija koja se tiče revitalizacije stare gradske jezgre. Odobrena su sredstva za energetsku obnovu dva vrtića, priprema se i izgradnja reciklažnog dvorišta u Planome. Što se tiče šetnice od novog mosta prema gradu, i s kopnene i čiovske strane, u tijeku je izrada projektne dokumentacije – izvijestio je gradonačelnik Bilić.