Galović došao do prve pobjede

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Viktor Galović ostvario je svoju prvu pobjedu u karijeri na ATP turnirima. U švicarskom Gstaadu je u prvom kolu svladao petog nositelja, Nizozemca Robina Haasea, sa 6:1, 3:6, 6:3 za 88 minuta igre.

Dvadeset sedmogodišnjak iz Nove Gradiške, trenutno 267. na ATP ljestvici (prije dva mjeseca je bio 173., što mu je dosad najbolji plasman) odlično je otvorio meč s tri i pol godine starijim i puno iskusnijim Haaseom, danas 38. tenisačem svijeta (prije 6 godina je bio 33.). Dobio je prva tri gema, pa nakon što se Haase “upisao” na semafor dobio još tri. Drugi set je ponudio bolje izdanje Nizozemca koji se odvojio s 1:1 na 5:1. Galović je vratio jedan od dva izgubljena servisa, što mu je podiglo samopouzdanje. U odlučujućem setu je poveo 2:0, potvrdio break spasivši dvije break-lopte i do kraja mirno zadržao prednost.

Galović je u turnir ušao unatoč porazu u završnom kolu kvalifikacija, zahvaljujući otkazu finaliste Umaga Guida Pelle. Sljedeći protivnik bit će mu Kanađanin Felix Auger-Aliassime koji je dobio pozivnicu. Auger-Aliassime je 139. tenisač svijeta, a 8. kolovoza će navršiti 18 godina.