Hajduk Lokomotivom prema Steaui

0
Foto: RD

Hajduk u 21 sat na Poljudu dočekuje Lokomotivu. Dvoboj 2. kola HT Prve lige generalka je pred utakmicu 3. kola kvalifikacija za UEFA Europa ligu protiv Steaue (četvrtak, 20.45).

Nakon pobjede protiv Slavije odmah smo se okrenuli Lokomotivi. Igramo pred svojim navijačima, a nakon poraza u Osijeku mobilizacija je na najvišoj razini. Ne razmišljamo još o Steaui, fokus je na Lokosima i jedina ambicija je doći do sva tri boda. Ozračje je ljepše nakon prolaza u treće pretkolo Europa lige, sve je pozitivnije, a prije tog uzvrata je bilo puno pritiska zbog poraza u Osijeku. Pokušali smo sve da zadržimo stabilno stanje, da fokus bude na izvedbi i kroz analize smo bili svjesni da smo kvalitetnija momčad od Slavije, imali smo i dobar rezultat iz prve utakmice, ali osjetila se dodatna težina i zato sam rekao da sam spoznao još neke stvari oko Hajduka. Nije to bilo ništa van okvira, isključivo je bilo vezano uz kontekst ekipe, pojasnio je trener Hajduka Željko Kopić svoju izjavu danu nakon dvoboja u Sofiji.

Neće biti Posavca ni Duke koji je operiran i neće ga biti duži period, kao ni Beširovića. Palaversa je na dan utakmice u Sofiji dobio virozu, propustio je trening i neće konkurirati za ovu utakmicu, a vidjet ćemo što će biti s kapetanom Nižićem koji se razbolio uoči puta u Sofiju. Lokomotiva je na kraju prošle sezone i u prvom dvoboju ove kad su dobili Inter iz Zaprešića s 4:0 pokazala da ima mlade, potentne, talentirane igrače, uz par iskusnijih koji im daju dodatnu dimenziju. Dobro su posloženi, njihov trener Goran Tomić radi kvalitetan posao. Svjesni smo da nas čeka zahtjevan protivnik, ali pripremit ćemo se na pravi način i dočekati utakmicu u najboljem mogućem stanju. Lokomotiva ima svoju kvalitetu, imaju dobru energiju i sustav. U tih 4-4-2 s čvrstim blokom i malo prostora za igru između linuja funkcionira na način da stvaraju pritisak i iz pogrešnog pasa idu u brze kontranapade. Na nama je da osiguramo brzi protok lopte, brzo nuđenje u prostorima između linija, aktivne bokove na jednoj i na drugoj strani i dolazak u završnicu, a da reakcije po izgubljenoj lopti budu prave i da im ne dozvolimo kontranapade. Moramo podići kvalitetu igre u odnosu na ove uvodne utakmice koje smo odigrali, moramo imati dobru energiju, biti izuzetno agresivni, osvojiti veći broj duela i tako se nametnuti na terenu, kazao je Kopić.

Početak prvenstva je, ali uz sve okolnosti koje su bile u Osijeku taj neugodni poraz poljuljao je neke stvari nakon odličnog pripremnog razdoblja. Imali smo puno peha s ozljedama, ali dobili smo obje europske utakmice i preko Lokomotive moramo graditi pozitivnu priču. Svi moramo dati svoj doprinos na najjače i iz ove situacije izaći pravi. Drago mi je da su igrači koji su dobili priliku iskoristili to na pravi način, pokazali su da se na njih može računati. To je pokazatelj da svaki igrač koji je u kadru svojim radom, pristupom i zalaganjem može doći do prilike, a onda je na njemu da je iskoristi, zaključio je trener Hajduka i komentirao odluku vodstva natjecanja da odbije zahtjev Rijeke i Hajduka za odgodom Jadranskog derbija na Rujevici sljedeće nedjelje.

Ideja je bila da se obje momčadi donekle rasterete. Svima je u interesu što bolji rezultat hrvatskih klubova u europskim natjecanjima. Ali odluka je takva kakva je i nemam potrebe to dalje komentirati. Trebamo se fokusirati na Lokomotivu, a nakon toga i na sve ostalo što nam slijedi. Bez obzira na dane kad igramo i bez obzira na zahtjevnost protivnika, izjavio je Kopić.