Prosvjed u Prometu

0

Vozači splitskog gradskog prijevoznika mirno su prosvjedovali u krugu tvrtke. Pokušali su Upravi predati zahtjeve kako poslovanje učiniti povoljnijim. Pokušali su upozoriti i na teške uvjete u kojima rade.

Kako nam je potvrdio Ivan Barišić, povjerenik Sindikata vozača u Prometu, jedan od okidača je i privremena regulacija prometa u Zvonimirovoj ulici, na što su i ranije upozoravali. Kaže da se Uprava nije odazvala. Direktor Tomislav Vojnović za Radio Dalmaciju je izjavio kako je spreman za razgovor te da su nakon prosvjeda dogovorili da se nađu svi zajedno i da se problemi riješe.

Evo priopćenja snidikata:

Sindikat hrvatskog vozača, Sindikat prometa i veza, te Sindikat tehničkog prometnog sektora JGP Prometa zadovoljni su odazivom zaposlenika Prometa na prvi mirni prosvjed kojemu je cilj bio upozoriti na probleme koji muče radnike i korisnike naših usluga, a koji se održao u najavljeno vrijeme, u četvrtak 23. kolovoza u 14:15 na glavnom ulazu Prometa na Boktuljinom putu.
Neočekivano velik broj radnika, zaposlenika tvrtke Promet d.o.o. Split okupio na prosvjedu kako bi upozorio upravu i vlasnika tvrtke na probleme s kojima se svakodnevno susreću.
Iako propisno pozvana, protokoliranim pozivom od 20. kolovoza, nažalost Uprava se nije odazvala. To znači da Uprava, a samim time ni vlasnik, nisu pokazali želju saslušati radnike, koji prije svega upozoravaju na loše stanje voznog parka, probleme sigurnosti u cestovnom prometu, kao i na to da nisu adekvatno plaćeni za posao koji obavljaju u ovim teškim uvjetima.
Javni gradski prijevoznik Promet godinama je zanemarivan, a to imaju prilike svakodnevno osjetiti prije svega putnici koji koriste usluge prijevoza koje se odvijaju doslovno zahvaljujući samo nadljudskim naporima svih zaposlenika tvrtke.
Upravo na poboljšanje usluge su i usmjereni zahtjevi radnika Prometa.
Ali od danas više ništa neće biti isto, jer će radnici iskoristiti sve raspoložive mogućnosti da tvrtka Promet d.o.o. bude na čast i ponos svim građanima grada Splita, što do sada nažalost nismo mogli reći.
Molimo i naše putnike da nas podrže u ovoj borbi za bolji Promet i bolju uslugu!
Naša politika je moderan javni gradski prijevoz!