Ćorić se oprostio u osmini finala

0

Borna Ćorić eliminiran je u osmini finala US Opena u New Yorku. Nadigrao ga je treći tenisač svijeta, Argentinac Juan Martin Del Potro, sa 6:4, 6:3, 6:1.

Meč je trajao dva sata i 5 minuta. Del Potro je sva tri seta otvorio s 4:1. U prvom se Ćorić vratio na 4:4 iskoristivši svoju jedinu break-loptu u meču, ali to je bilo sve. Del Potro je napravio 33 izravna poena uz 24 greške dok je Ćorić imao negativan omjer, 23-29. Argentinac je ubacio čak 80 posto prvih servisa. Pobjednik US Opena 2009., Del Potro ove godine još nije izgubio set u New Yorku. Ćorić je imao problema s bedrenim mišićem desne noge zbog čega je sredinom drugog seta zatražio liječničku pomoć. Nadamo se da ozljeda neće spriječiti Ćorića da u Zadru od 14-16. rujna zaigra protiv SAD-a u polufinalu Davis Cupa.

U četvrtfinalu će igrati NadalThiem i Del Potro-Isner. Nadal je izgubio jedan set od Basilašvilija, Thiem je u tri seta prošao lanjskog finalistu Andersona, a Isner je s 3:2 svladao Miloša Raonića, Crnogorca s kanadskom putovnicom kojeg trenira naš Goran Ivanišević.

Kod tenisačica je Serena Williams s 2:1 svladala Estonku Kaju Kanepi i ide na Karolinu Pliškovu koja je sa 6:4, 6:4 dobila Australku Barty. Bit će to repriza polufinala iz 2016. kada je slavila Čehinja. Braniteljica naslova Sloane Stephens je sa 6:3, 6:3 nadigrala Belgijanku Mertens, a za iznenađenje se pobrinula Latvijka Anastasija Sevastova sa 6:3, 1:6, 6:0 protiv Ukrajinke Svitoline.

Nikola Mektić i Jurgen Melzer izgubili su u osmini finala od američkog para Austin Krajicek/Tennys Sandgren s 3:6, 4:6. Franko Škugor i Rumunjka Ioana Raluca Olaru ušli su u četvrtfinale mješovitih parova sa 4:6, 6:4, 16:14 protiv slovenske veteranke Katarine Srebotnik i Novozelanđanina Michaela Venusa. Sedmi su nositelji imali set i 4:2, u Match tie-breaku su vodili 7:2 i servirali, a kod 10:9 i 14:13 su imali i meč-lopte. Škugor i Olaru su sve nadoknadili i realizirali svoju petu meč-loptu. Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan predali su meč Ukrajinki Kičenok i Nizozemcu Koolhofu. Hrvatska će imati predstavnika u polufinalu jer će Škugor i Olaru igrati protiv Nikole Mektića i Poljakinje Alicje Rosolske.

Marin Čilić igrat će u ponedjeljak u 22.10 protiv Davida Goffina. Mečeve osmine finala parova igrat će Franko Škugor i Dominic Inglot protiv 3. nositelja, Mikea Bryana i Jacka Socka, a Ivan Dodig i Marcel Granollers protiv 5. nositelja, Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.