Novo vrijeme Apfel i Aktobe za mjesto u futsal eliti

0

Drugog dana turnira Glavnog kruga UEFA Futsal Champions League u Makarskoj igrali su Aktobe-Kampuksen Dynamo 3-0 i Novo vrijeme Apfel-TMC Tbilisi 4-2.
Tako će u subotu u 20.30 Novo vrijeme Apfel i Aktobe igrati za prvo mjesto i plasman u Elitni krug, među 16 najboljih futsal momčadi Europe. Zbog većeg broja postignutih golova, hrvatskom prvaku će biti dovoljan i bod.
Za razliku od srijede kad su “šaptom pali”, Finci i Gruzijci su u četvrtak pokazali da su zasluženo prošli kvalifikacije.

TMC je poveo nakon 4 i pol minute kad je Kurdadze na pas Elizašvilija pogodio malu mrežu Hercega, kojeg je trener Teo Strunje postavio na gol umjesto Filipa Baškovića.

Jednako dugo čekalo se na izjednačenje. Eduardo je na isteku 9. minute zapucao s desne strane, lopta je na putu do mreže zakačila Kekeliju i otišla van domašaja Pkhakadzea.

Gruzijski je vratar akrobacijama spašavao svoj gol do 15. minute kad su ga u tri poteza matirali Osredkar, Bajrušović i strijelac Kazazić. TMC je rano ušao u bonus pa je Kazazić imao dva kaznena udarca s 10 m. Prvi je zakačio rukom Pkhakadze, ali je Eduardo pritrčao i zabio za 3-1. Drugi je penal Kazazić poslao pored gola.
Minutu prije kraja prvog poluvremena, kapetan Kekelia je na desnom krilu sačuvao loptu između Musinova i Lucasa i poslao je pored Hercega za 3-2.

U nastavku se utakmica dugo lomila, prilika je bilo na obje strane pa su vratari imali pune ruke posla. U 28. minuti je Lucas izborio slobodni udarac na lijevom krilu. S klupe je ušao Bajrušović i desnom nogom između dvojice igrača u živom zidu pogodio za 4-2.

U sljedeće dvije minute je Novo vrijeme Apfel moglo sasvim dotući protivnika, ali se gruzijski vratar još nekoliko puta istaknuo sjajnim intervencijama. Odgovorio je s druge strane Herceg, 6 minuta prije kraja zaustavio je Silagavu koji je išao sam prema njemu.

Četiri i pol minute do kraja Lucas je nakon akcije Babića i Osredkara pogodio stativu. TMC je pokušao s igračem-golmanom, što je umalo kaznio Eduardo, ali je Jvarashvili glavom spasio gruzijska vrata. Ostalo je 4-2, na zadovoljstvo punih tribina.

Sva tri gola u pobjedi Aktobea nad Kampuksen Dynamom dao je Akbalikov. Prvi nakon 8 minuta i 38 sekundi igre u prvom poluvremenu, drugi u istoj sekundi drugog poluvremena, u kontri nakon što su Finci propustili veliku priliku za izjednačenje, a treći petom pet minuta prije kraja.