Ćorić i Pavić u polufinalu Šangaj Mastersa

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Borna Ćorić nadigrao je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju Australca Matthewa Ebdena sa 7:5, 6:4 za sat i pol. Mate Pavić i Oliver Marach pobijedili su Ivana Dodiga i Nikolu Mektića.

Ćorić je u dvoboj s 32 mjesta slabije rangiranim (19-51) i 9 godina starijim (21-30, obojica u studenom slave rođendan) Ebdenom ušao s 0:2. Odmah je vratio izgubljeni servis, a kod 3:3 propustio prelomiti prvi set. Uspjelo mu je to kod 5:5. Ebden je zadržao servis u prvom gemu drugog seta, nakon čega je Ćorić nanizao četiri gema. Dvostrukom pogreškom mu je Ebden poklonio drugi break u drugom setu. Prethodno je Ćorić imao 15-40, a Ebden dvije prednosti.

Zatražio je Australac kratku medicinsku pomoć, a potom oduzeo Ćoriću servis. Drugi break ipak nije uspio vratiti i Ćorić je ušao u polufinale. Protivnik će mu biti bolji iz posljednjeg meča četvrtfinalnog programa, prvi nositelj Roger Federer ili 8. nositelj Kei Nishikori. Polufinale su još izborili Saša Zvjerev i Novak Đoković.

Drugi put u sedam dana, Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach svladali su Ivana Dodiga i Nikolu Mektića. Nakon polufinala Chengdua (7:6(6), 6:2), bili su bolji i u četvrtfinalu Šangaja. Nakon skoro sat i pol igre bilo je 3:6, 6:2, 10:6. Prvi set su Dodig i Mektić dobili breakom za 4:2 kad su kod 40-15 iskoristili treću i posljednju priliku. Imali su dvije kod 1:1 u drugom setu, još dvije kod 1:3, ali su Pavić i Marach ipak došli do Match tie-breaka. Prva četiri poena su otišla protiv servisa, a nakon toga još samo 2. Uzeli su ih Pavić i Marach za 4:3 i 7:4. Kod 9:4 su imali čak 5 meč-lopti, a realizirali su treću, prvu na svom početnom udarcu. U subotu ćemo vidjeti dvoboj 2. i 3. nositelja. Pavić i Marach igrat će protiv Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela. Prvi finalisti su Britanac Jamie Murray i Brazilac Bruno Soares.