Split: Počinje postupak za gradnju prometnica za pristup naselju Kila

0
Foto: novakila.hr

Objavom prethodnog savjetovanja u elektroničkom oglasniku od 11. listopada 2018. Grad Split je pokrenuo postupak za izvođenje radova na izgradnji prometnice za pristup naselju Kila. Zainteresirani gospodarski subjekti mogu još do četvrtka, 18. listopada 2018. postavljati pitanja i davati sugestije za dokumentaciju o nabavi, a nakon toga će se u elektroničkom oglasniku objaviti postupak javne nabave, priopćeno je u utorak iz Ureda grada Splita.

Riječ je o izvođenju radova čija je procijenjena vrijednost 12.000.000,00 kn bez PDV-a, a predviđeno vrijeme izvođenja radova je osam mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Za osiguranje adekvatnog prostorno – planskom dokumentacijom predviđenog pristupa naselju Kila potrebno je izgraditi četiri prometnice sa sveukupnom komunalnom infrastrukturom, a za sve su ishođene potvrde Glavnog projekta. Radi se o prometnicama – Lovrinačka ulica faza 1 (sjeverno od križanja s Vukovarskom ulicom), Put Vrborana dionica 1, Put Vrborana dionica 2 i Put Kile sjever. U sklopu izgradnje navedenih prometnica neophodno je i izvesti rekonstrukciju postojećeg raskrižja Vukovarske i Lovrinačke ulice za što je također izrađen projekt.

Ukupna duljina svih prometnica predviđenih za izgradnju je 745 metara. U poprečnom presjeku Lovrinačka ulica se sastoji od ukupno četiri kolnička traka širine po 3.0 m, obostranog nogostupa širine po 2.5 m i zelene površine širine 1.5 m – ukupno 13,5 m. Ulica Put Vrborana – dionica 1 je duljine 307.0 m, a ukupne širine 9.2 m. Sastoji se od dva kolnička traka širine po 3.0 m i obostranog nogostupa širine po 1.6 m. Na nju se nastavlja prometnica Put Vrborana – dionica 2 u duljini od 166 m istih karakteristika u poprečnom presjeku kao dionica 1. Sjeverno od početka dionice 2 je prometnica Put Kile sjever u duljini od 120.0 m, a ukupne širine 20.75 m. Ona se sastoji od tri kolnička traka širine po 3.25 m, obostrane zelene površine širine po 3.0 m, obostranog nogostupa širine po 1.6. m i obostrane biciklističke staze širine po 0.90 m.

Prošlog tjedna je Udruga Nova Kila, koja okuplja vlasnike prostora u POS-ovim zgradama na Kili, najavila prosvjed za 7. studenoga, nezadovoljna neizgradnjom potrebnih prometnica. Nakon ove današnje obavijesti iz Grada Splita, očekujemo njihovo očitovanje.