Akcija za hrvatsku reprezentaciju beskućnika

0

Hrvatska reprezentacija beskućnika ove godine nastupa na Svjetskom prvenstvu beskućnika (Homeless World Cup) u Meksiku. Hrvatske boje u Mexico Cityju branit će osam beskućnika s dva voditelja.

Prvenstvo se organizira od 2003. godine, a ovo je tek peti put da je Hrvatska reprezentacija beskućnika uspjela upasti u uži odabir od 50 zemalja svijeta koje imaju priliku participirati na prvenstvu. Naravno, zbog financijskih prilika nisu imali priliku za redovito sudjelovanje.

Zahvaljujući pojedinim lokalnim zajednicama, tvrtkama i organizacijama uspješno su kupljene zrakoplovne karte dok je smještaj osiguran od strane organizatora. Nažalost, naši reprezentativci nemaju iste uvjete kao i oni koji su nastupili na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dvaput dnevno igrat će u jednom setu dresova, a da ne govorimo kako nedostaje i ostale sportske opreme kao što su: trenirke, štucne, tenisice za umjetnu travu, sportske majice, rukavice za golmana i još mnogo toga.

Upravo iz tog razloga pokrenuta je humanitarna akcija “Za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika” u sklopu koje će biti organizirano nekoliko kulturnih i glazbenih događanja, a sve s ciljem prikupljanja donacija za opremanje reprezentacije beskućnika.

25.10. (četvrtak) – Revijalna malonogometna utakmica

Već u ovaj četvrtak, 25.10. od 18:45 sati u sportskoj dvorani Komercijalno-trgovačke škole na Spinutu odigrat će se revijalna humanitarna malonogometna utakmica. Na programu je splitski prvoligaški derbi između FC Split Tommy i AFC Universitas, ovaj put bez rezultatskog imperativa, a nakon toga sa svakim od klubova snage će odmjeriti i Hrvatska reprezentacija beskućnika.

30.10. (utorak) – Stand-up nastup splitskih komičara

Ako u utorak, 30.10. ne budete dobre volje, znamo što će vas oraspoložiti. U amfiteatar MKC-a Split u zgradi Doma Mladih stiže jaka postava “SplickeScene” koji će vas zasigurno nasmijati do suza. Njihovi stand-up nastupi u pravilu su rasprodani, pa se u ovom većem prostoru nadamo da nitko osim njih neće ostati na nogama. Ulaz je za sve slobodan, a na vratima će biti postavljena kutija za humanitarne donacije.

03.11. (subota) – Disco večer u Judinom drvu

Nevažno je hoćete li spojiti produženi vikend jer vam se u subotu, 03.11. nudi odlična glazbena poslastica. U Judino Drvo stiže “old school” disco večer, a sve to uz mogućnost da pomognete našoj reprezentaciji beskućnika. Ulaz je za sve slobodan, ali isto tako budite slobodni ostaviti donaciju na ulazu.

06.11. (utorak) – Aukcija fotografija dalmatinskih fotografa

Akcija se završava u utorak 06.11. u Klubu Zona gdje će se održati aukcija fotografija brojnih dalmatinskih fotografa s raznolikim motivima. Svi posjetitelji dobit će priliku da sa sobom odnesu jedan od klasičnih motiva Dalmacije i ukrase zidove svojih kuća. Aukcija počinje u 19 sati u Klubu Zona, a dio je programa prvog splitskog  festivala fotografije “Split format“.

Svi su pozvani da svojim dolaskom i donacijom pomognu u realizaciji ove akcije. Ako nemate priliku sudjelovati u akciji, svoju donaciju možete uplatiti i na žiro račun humanitarne akcije:

KentBank d.d.

IBAN: HR6741240031530000117

Glavni organizator akcije je portal Dalmacija Danas, a ništa ne bi bilo moguće bez suradnje i pomoći Kluba Zona, Judinog Drva, SplickeScene, Komercijalno-trgovačke škole Split, FC Split Tommy, AFC Universitas, MKC Split, Star System, dalmatinskih fotografa i brojnih drugih pojedinaca i organizacija koji su uključeni u akciju.