Novo Vrijeme Apfel putuje u Lisabon na noge Sportingu i Benfici

0

Hrvatski malonogometni prvak Novo Vrijeme Apfel putuje u Lisabon gdje će u Elitnom krugu UEFA Futsal Lige prvaka igrati s Benficom, Sportingom i ruskim Sibiryakom.

Iza Makarana je fantastičnih prvih mjesec dana sezone. Nakon što su pred svojim navijačima osvojili skupinu Glavne runde Lige prvaka, u domaćem su prvenstvu u šest utakmica upisali pet pobjeda uz jedan remi te su sa 16 bodova vodeći u ligi. U uvertiri putovanja u Lisabon na svom su parketu nadigrali izravnog rivala za prvo mjesto dubrovački Square 6:4.

Ne idemo u Lisabon na izlet, ali moramo biti realni jer Sporting i Benfica su prave momčadi, među četiri u Europi. Svi pričaju o tome da će njihova međusobna utakmica odlučivati o prvoj poziciji, ali mi se s time ne slažemo. Od početka idemo ofenzivno protiv svih. Vidjet će oni s kim imaju posla! Ostavit ćemo srce na terenu, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti, rekao je dvostruki strijelac protiv Squarea, slovenski reprezentativac Igor Osredkar.

Osim 21 službenog člana delegacije kluba, u Lisabon putuje i 40 prijatelja i navijača Novog Vremena Apfel. Neki su već krenuli na put, poput igrača Duje Bajrušovića koji je zbog straha od letenja na putu od nedjelje, cestom. On stiže u utorak ujutro. Momčad na put kreće u srijedu ujutro letom iz Splita preko Zagreba i Frankfurta do Lisabona.

Više smo nego zadovoljni igrama i stanjem momčadi. Momci su spremni i jedva čekaju četvrtak. Inače, Portugalci su toliko prepotentni i bahati, za njih postoji samo utakmica Benfice i Sportinga, a svi ostali dolaze turistički. Podcjenjuju nas. Njihova je tradicija strahovita, ali upoznat će oni i našu snagu. Nismo bez šansi, rekao je sportski direktor Novog Vremena Apfel Borislav Vuković.

Igrat će se u dvorani Joao Rocha koja ima kapacitet 3400 gledatelja. Napravljena je prije nekoliko godina u sklopu stadiona José Alvalade. Do petka su prodali 2800 paketa ulaznica za sve tri utakmice Sportinga. Onaj tko kupi ulaznicu za futsal Ligu prvaka ima gratis ulaz na rukometnu Ligu prvaka koju Sporting igra u subotu u istoj dvorani. Sporting je organizirani klub na visokoj razini, njihove su europske utakmice redovito pune. Atmosfera je spektakularna, navijači su nogometni. Dvorana je sa svih strana okružena tribinama, dodao je Borislav Vuković.

Benfica i Sporting su čudesni rivali, s tim da je Sporting u zadnjih dvadesetak godina stalno ispred Benfice jer su ranije i krenuli s futsalom. Portugalski su predstavnici uvijek na Final Fouru Lige prvaka ili tu negdje. Benfica je ove godine u boljoj situaciji, nakon što je Sporting lani igrao finale Lige prvaka. Klubovi tog ranga procjenjuju se od 6 do 8 milijuna eura godišnjeg budžeta, a igrači imaju ugovore od 100 do 150 tisuća eura godišnje. Za usporedbu, naš najbolji igrač Dario Marinović koji igra u španjolskoj ElPozo Murciji nema toliku plaću. Kako Portugalci zapostavljaju nas i Sibiryak, tako i mi poklanjamo pažnju Portugalcima, a Sibiryak je kao zadnji. Oni su lošiji nego lani, možemo se ravnopravno nositi s njima, ali ta je utakmica tek zadnji dan kad će dosta toga ovisiti o rezultatima prva dva dana, zaključio je popularni Boćo, inače jedan od osnivača i igrača prve generacije Novog Vremena Apfel.

Puni smo samopouzdanja, svi smo zdravi osim Bajrušovića koji zadnjih mjesec dana vuče ozljedu. Benfica je također u svom prvenstvu bez poraza, kao i mi, Sporting je lanjski finalist Lige prvaka. Idemo dati sve od sebe, pokazati se u najboljem svjetlu i dostojno prezentirati naš klub, Makarsku i hrvatski futsal, istaknuo je kapetan momčadi Mate Vuković.

HNTV bi trebao prenositi sve tri naše utakmice. Sporting TV je vlasnik prava, ali su malo neozbiljni. Ne žuri im se s odgovorima. Nadam se da će to biti riješeno. Dopredsjednik kluba Jozo Gudelj zadužen je da organizira zajedničko gledanje utakmica u adekvatnom prostoru ovdje u Makarskoj, informirao je zainteresiranu javnost predsjednik kluba Mijo Pašalić.

Uvijek kažem da imamo dobru, karakternu momčad. Naglašavam taj karakter je mi je on jako važan u kolektivu. I u firmi i u klubu i na rekreaciji. Momci igraju jedan za drugoga i dugo su godina zajedno. U stanju smo nešto lijepo napraviti. U Makarskoj je postojao imperativ jer smo bili domaćini, u Lisabonu ga nema, ali znam da smo dobri. Koliko dobri, vidjet ćemo u Lisabonu, ali idemo tamo biti ozbiljni i pokušati. Što god napravili, nećemo osramotiti ni Makarsku ni Hrvatsku ni sami sebe, poručio je Pašalić.

Samo pobjednik skupine ide na Final Four, a evo i rasporeda C skupine Elitnog kruga UEFA Futsal Lige prvaka (satnica je po srednjoeuropskom vremenu).

Četvrtak 15. studenoga
15.00: Benfica – Novo Vrijeme
21.30: Sporting CP – Sibirjak

Petak 16. studenoga
15.00: Sibirjak – Benfica
21.30: Sporting CP – Novo Vrijeme

Nedjelja 18. studenoga
17.00: Novo Vrijeme – Sibirjak
20.00: Benfica – Sporting CP