Jedinstveni ”morski” Advent u Makarskoj

0
Foto: PR

Advent u Makarskoj – Božićni grad 2018. otvara svoja vrata u subotu 1. prosinca na novoj lokaciji – prekrasnom ambijentu parka fra Jure Radića kraj kojeg će ove godine biti smješteno i veliko klizalište na otvorenom uz samo more! Jedinstveni ”morski” advent u Makarskoj posjetiteljima će sve do 7. siječnja ponuditi brojne koncerte i gastro događanja, predstave i dodatne sadržaje za djecu – božićni kavalaric i vlakić.

Adventska događanja koja će se odvijati na dvije pozornice u Makarskoj započinju koncertom popularne mlade pjevačice i kantautorice Mie Dimšić. U Božićnom gradu nastupit će i brojna druga imena hrvatske glazbene scene: Gustafi, grupa Viva, Vojko V., Gazde, Mokarski tamburaši, Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Bend, Dreamers – Tribute to Bijelo dugme, a Makarane i njihove goste u Novu 2019. uvest će raspjevani Mladen Grdović.

Božićnom gradu u Makarskoj i ove će godine obol dati i domaće snage (Gradski zbor Makarska, HKD Napredak i Zbor umirovljenica, Big bend, klapa Garbin, klapa Berulia, klapa Srdela, Gradska glazba…), a nema sumnje da će makarsku publiku ponovno oduševiti i rado viđeni gosti – grupe Swingin’4, Artefire, Repassage, Ischariotzcky, Your mama don’t dance…

Ni ove godine u Božićnom gradu neće nedostajati sadržaja za najmlađe. U popodnevnim satima program za djecu obogatit će nastupi mališana Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, a najmlađu publiku zasigurno će razveseliti gostovanja kazališta Bumerang, studija Suncokret i Produkcije Z.

U sklopu manifestacije Badnjak u gradu, već tradicionalno, bit će izložena čestitka koju svake godine rade djeca iz osnovnih škola Makarske i Makarskog primorja. ”Najduža božićna čestitka” svake godine ruši rekorde, a prošle godine bila je duga 211 metara!

S ciljem promocije makarskih gastronomskih brandova Grada Makarska u sklopu Božićnog grada organizira čak dvije tradicionalne manifestacije: Dan torte Makarane i Dan Biokovskog krumpira.

12. prosinca, na dan kada je prije šest godina najpoznatija makarska slastica proglašena nematerijalnim kulturnom dobrom, održat će se još jedan dan torte makarane kada će posjetitelji Božićnog grada moći kušati najstariju makarsku tortu po recepturi najvećih majstorica kuhinje – natjecateljica koji već 13 godina sudjeluju ili pobjeđuju u tradicionalnom izboru za najbolju tortu makaranu.

Prvi put u sklopu Božićnog grada bit će održan i Dan Biokovskog krumpira koji od 2015. organizira turistička agencija TIP Ekstreme u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Biokovo.