Počela dogradnja Osnovne škole Mejaši

0
Foto: PR

Na radost svojih učenika Osnovna škola „Mejaši“ sljedeću će školsku godinu dočekati veća, šira i prostranija. Danas je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara službeno označio početak građevinskih radova s kojima će ova osmoljetka dobiti tri nove učionice, dva kabineta, pomoćne prostorije i to sve skupa na dodatnih 360 metara četvornih nove površine.

Ima li ponosnije djece i roditelja koji će za nekoliko mjeseci imati proširenu školu? 870 djece ove škole zaslužuje bolji i veći prostor. No, zahvale ne idu meni, ni mojim suradnicima. Ovu školu, draga moja djeco, grade vaši roditelji. Oni vrijedno rade i odvajaju novac. Ova škola je vaš drugi dom i čuvajte je za djecu koja će doći nakon vas. Ritam je svakih šest mjeseci jedna škola. Završili smo školu na Pazdigradu, koja se dugo gradila. Prije nekoliko mjeseci započeli su i radovi na dogradnji OŠ „Pujanki“. Za 6 mjeseci idemo u dogradnju škole „Kamen-Šine“ i nakon toga se odmah bacamo na Kilu. Ni jedna škola u Splitu neće biti ugašena. Naše škole će živjeti. Ovdje je nekad bilo splitsko polje gdje su rasle masline i gdje su naši stari vrijedno obrađivali svoja polja. Danas, u ovom splitskom polju, raste najljepši plod našeg grada, a to ste vi djeco. Vi ste grad!, poručio je gradonačelnik Krstulović Opara razdraganim mališima i velišima koji su za svoje goste priredili i prigodan glazbeno-scenski program.

Ravnateljica škole Josipa Banić navela je kako slijedeću školsku godinu ni ne bi bilo moguće organizirati bez dogradnje. Istaknimo kako je središnji čin početka radova obilježilo polaganje kapsule sa željama učenika. Školarce s Mejaša pozdravila je danas i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš sa suradnicima, dožupan Luka Brčić te predsjednik Gradskog kotara Vice Mihanović. Dodajmo da ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje kuće znanja na Mejašima iznosi tri milijuna kuna, a radovi će trajati 5 mjeseci.