Grad Solin dijeli božićnice

0
Foto: pixabay.com

U gradskoj vijećnici Grada Solina (Stjepana Radića 42, Solin) od ponedjeljka 3. prosinca započet će podjela božićnica u obliku bonova za umirovljenike i socijalno ugrožene obitelji koje imaju prijavljeno prebivalište na području grada Solina.

Pravo na jednokratnu potporu obliku bona u visini od 300,00 kuna mogu ostvariti umirovljenici čija mjesečna osnovna mirovina iznosi do 1.300,00 kuna. Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 200,00 kuna mogu ostvariti umirovljenici čija mjesečna osnovna mirovina iznosi od 1.300,01 kuna do 2.300,00 kuna.

Božićnicu u obliku bona ne mogu ostvariti umirovljenici koji ostvaruju inozemnu mirovinu temeljem Međunarodnih ugovora kao i umirovljenici koji pored mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj ostvaruju i inozemnu mirovinu temeljem Međunarodnih ugovora.

Božićnica u obliku bona u visini od 300,00 kuna dodijelit će se korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu, tuđe pomoći i njege i osobne invalidnine od Centra za socijalnu skrb Ispostava Solin.

Božićnica u obliku bona u visini od 300,00 kuna dodijelit će se nositeljima obitelji (supružnicima) ukoliko su oba nezaposlena i prijavljeni na Zavod za zapošljavanje. Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 300,00 kuna mogu ostvariti i nezaposleni samohrani roditelji pod istim uvjetima.

Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 200,00 kuna imaju osobe starije od 60 godina života koje ne ostvaruju, niti su ikada ostvarivale bilo kakav prihod od rada, mirovine i drugih primanja po bilo kojoj drugoj osnovi.

Bonovi će se dijeliti od ponedjeljka 3. prosinca do 14. prosinca, radnim danom od 8 do 14 sati, a utorkom od 12 do 18 sati u gradskoj vijećnici Grada Solina (prizemlje) na adresi Stjepana Radića 42.