Povijesna pobjeda Jadrana

0

Kakva noć Jadrana, splitski su vaterpolisti pobijedili WASPO Hannover u četvrtom kolu Lige prvaka i stigli do prve, povijesne pobjede u ovakvom formatu elitnog europskog natjecanja. Partiju života odigrao je Ante Visković koji je i najavio da mu je dosta poraza i prelomio susret u trećoj četvrtini, ispunio je obećanje, jadranaši su “nazdravili” “Viskijem”.

Domaći su vaterpolisti odlično otvorili susret, isključenje je izborio Boris Popović, a gol za 1:0 s igračem više zabio Nathan Power. Suci su pokazali na početku da neće tolerirati grubu igru, odmah su uzvratili isključenjem na drugoj strani, a gol za 1:1 zabio je Giorgetti. Nijemci su prvu četvrtinu završili s realizacijom igrača više 3:3 te vodstvom od 3:2.

Na startu se druge četvrtine razigrao Ante Visković, zabio golove za 3:3 i 4:4, ali onda su Sekulić i Brguljan odveli goste do prednosti 6:4. Realizacija igrača viša Hannovera bila je u dvije četvrtine savršena, 5 od 5, dok su jadranaši od sedam prilika zabili samo dva gola. Od 13. minute i pogotka Brguljana za 6:4 domaći su vaterpolisti propustili šest uzastopnih napada…

Splitski su vaterpolisti sasvim proigrali u trećoj četvrtini koju je Popović otvorio golom šraubom za 5:6, zabili su potom i Delić i Kunac, a u 19. je minuti Mate Anić obranio i prvog igrača više gostiju. Visković je u 19. minuti realizirao peterac za vodstvo Jadrana 8:7, a potom zabio i iz kontre za 9:7.

– Viski, Viski – orilo se s tribina.

– Ajde, ajde, ajde Jadrane… – osjetili su navijači priliku.

Visković je nosio Jadrana, rekao je i u najavi da mu je dosta poraza. A s druge je strane voda ušla u uši gostima, počeli su promašivati, gubiti loptu…

Visković je zabio i za 10:8, a prekrasnim lobom na 11:8 povisio je Kunac kojeg je bijesni Jorn Winkelhorst udario i zaradio crveni karton, isključenje bez prava zamjene. Za kraj furiozne četvrtine Jadrana i vodstvo od 12:8 zabio je Zović.

U zadnjoj je dionici meča bila stvar rutine privesti utakmicu kraju. Odlična utakmica Jadrana, povijesna, briljirao je Visković, ali fantastični su bili i Popović, Šetka, Kunac…

Jadran – WASPO Hannover 98 15:10 (2:3, 2:3, 8:2, 3:2)

Split – Bazen u Poljudu.

Gledatelja: 500.

Suci: Buch (Španjolska), Naumov (Rusija)

Jadran: Anić, Podrug, Kunac (2), Zović (1), Popović (4), Butić, Pejković, Power (1), Bego, Visković (5), Milardović, Šetka, Delić (2). Trener: Ivan Asić.

WASPO Hannover: Schenkel, Goetz, Ćorušić, Ban (1), Real, Brguljan (2), Radović (2), Jokić, Preuss, Sekulić (1), Estrany (1), Giorgetti (3), Winkelhorst, Moog. Trener: Karsten Seehafer.

Peterci: Jadran 1 (1), WASPO Hannover – .

Igrač više: Jadran 7 od 14, WASPO Hannover 9 od 13.