Lino Červar objavio širi popis Kauboja za Svjetsko prvenstvo

0

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je širi popis 28 kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Pozvani su vratari Šego, Stevanović, Šunjić i Ivić. Desna krila Horvat, Božić-Pavletić i Vida. Lijeva krila Štrlek, Mandić i Mihić. Kružni napadači Musa, Šušnja, Bećiri, Kozina i Šipić. Lijevi vanjski Duvnjak, Jaganjac, Bičanić, Slišković i Blažević. Srednji vanjski Cindrić, Karačić i Jotić. I desni vanjski Stepančić, Vranković, Šebetić, Sršen i Vekić. Na Svjetsko prvenstvo ćemo voditi 16 igrača, a Minhen je blizu i u slučaju da se netko ozlijedi pozvat ćemo zamjenu. Analizirali smo sve što imamo. Nedostaju nam ozlijeđeni Marić, Mamić i Pavlović, rekao je Červar.

Od 20-23. prosinca smo u Zagrebu, a od 26.-31. prosinca u Poreču. Prvog siječnja u popodnevnim satima ćemo napokon biti kompletni. Vodili smo računa o tome da lige u kojima igraju naši reprezentativci ne završavaju u isto vrijeme. U prvoj fazi će s nama biti 18-19 igrača. Do devetog siječnja ćemo biti u Poreču gdje 4. siječnja igramo pripremnu utakmicu s Italijom, a dan kasnije i s Crnom Gorom. Znamo koje su nam objektivne mogućnosti i koji nam je krajnji cilj. To je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo, na dobrom smo putu da kroz kvalifikacije izborimo i Europsko prvenstvo. Kriteriji su visoki, vremena je malo, a zahtijeva se puno. Ideju i viziju imam. Razgovarat ćemo sa svima i tražiti igrače koji bi to mogli izvesti, dodao je Červar.

Naš cilj je da pokušamo kroz sljedeća dva natjecanja izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre. Imat ćemo 3-4 teške utakmice na Svjetskom prvenstvu. I s Islandom i s Makedonijom i sa Španjolskom, a i Bahrain i Japan će nastojati da nas malo uzbude. Vrlo je bitno s koliko ćemo bodova ući u drugi krug jer nas tamo čekaju Francuska, domaćin Njemačka i Srbija ili Rusija. Od lošega na gore. Mi uvijek idemo prema medaljama, ali moramo biti realni. Imamo i problema s ozljedama i puno nepoznanica. Ne bježimo od toga da imamo dobru momčad, ali nemamo širinu, pogotovo na lijevom vanjskom, kakvu smo nekada imali. Nastojat ćemo igrati čeličnu obranu i dati što više laganih golova. Ako nas krene mi možemo pobijediti svakoga, ali ako stvari ne budu išle onako kako želimo, ne treba to shvatiti tragično. Probat ćemo se izboriti za prvih 7, a to je vrlo teška zadaća, poručio je dopredsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza Zoran Gobac.