Split: Potpisani ugovori za 225 novih stipendija

0

Ukupno 225 ugovora za stipendiranje splitskih učenika i studenata za ovu školsku i akademsku godinu u kategoriji darovitih i uspješnih potpisano je danas na prigodnoj svečanosti u atriju Gradske uprave.

Kad se tom broju dodaju i aktivni korisnici koji su po svojoj izvrsnosti to pravo stekli prethodnih godina, Grad Split trenutno stipendira 460 svojih učenika i studenta. Osim toga, Grad Split novčanu potporu osigurava i učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja, kojih je trenutno 288. U ovogodišnjem je Proračunu tako za sve stipendije i potpore osigurano ukupno 6 milijuna i 370 tisuća kuna.

Dobitnicima stipendija Grada Splita danas je čestitao gradonačelnik Andro Krstulović Opara podvukavši kako je potpora darovitim i uspješnim učenicima i studentima obaveza sustava. – Ovi rezultati su vaš uspjeh, ali i uspjeh vašeg grada i domovine. Naša je obaveza da brinemo o vama i podupiremo one koji to zaslužuju. Poticaj ste okolini da bude bolja i hvala vam na tome, kazao je gradonačelnik u svom uvodnom obraćanju.

Stipendistima se obratio i rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, istaknuvši kako su uz sportaše upravo znanstvenici najbolji ambasadori našeg grada i zemlje. – Hvala vam na trudu i izvrsnosti, a mi ćemo se pobrinuti da vam pomognemo i osmislimo načine da osjetite sigurnost života koji Split nudi i ostanete u našem gradu, poručio je rektor Ljutić.

Spomenimo kako najveći broj stipendista dolazi iz III Gimnazije čiji je učenik Mirko Armanda  u svom obraćanju zahvalio Gradu Splitu što cijeni i nagrađuje trud. Luka Lerotić, kao predstavnik sportaša dobitnika stipendija kazao je kako su one ‘nagrada, potpora i poticaj sportskom i akademskom uspjehu’. Čestitke kolegama i zahvale Gradu u ime studenata uputila je i Tea Gamberažić.

Svečanosti su nazočili i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, pročelnik i djelatnici Službe za društvene djelatnosti Grada Splita, prorektor za nastavu splitskog Sveučilišta Goran Kardum te ravnatelji I i III Gimnazije u Splitu. U glazbenom dijelu Svečanosti nastupio je zbor I gimnazije u Splitu koji je izveo songove iz mjuzikla „Our House“.