I Ćorić se oprostio od Australian Opena

0

Nakon Marina Čilića, i Borna Ćorić je eliminiran u osmini finala Australian Opena. Svladao ga je Francuz Lucas Pouille sa 6-7(4), 6-4, 7-5, 7-6(2) nakon tri sata i 20 minuta igre.

Ćorić je poveo 2:0, ali nije zadržao prednost. U tie-breaku je Pouille poveo 2:1, ali je Ćorić odmah uzvratio i kod 4:4 napravio još jedan mini-break. U prvom i trećem gemu drugog seta Borna je spasio po jednu break-loptu, ali je u sedmom gemu izgubio servis bez osvojenog poena.

U sedmom gemu trećeg seta Pouille nije iskoristio dvije nevezane break-lopte. Kod 5:5 je izborio 0-40 i realizirao treću priliku. U prvom gemu četvrtog seta je oduzeo Ćoriću servis. Držao je prednost do 4:3 kad je izvukao 0-40, propustio dvije lopte za 5:3, pa se Borna vratio na 4:4. U tie-breaku je Pouille poveo 3:1, pa kod 5:2 osvojio još dva poena protiv servisa.

Ćorić je u petom pokušaju prvi put došao do pobjede u Melbourne Parku, i to ne jedne nego tri, pa nema previše razloga za nezadovoljstvo. Uostalom, preskočit će Marina Čilića i postati najbolje rangirani hrvatski tenisač.

Poznati su svi parovi četvrtfinala. Kod tenisača će u utorak igrati BautistaCicipas i TiafoeNadal, a u srijedu ĐokovićNishikori i Raonić-Pouille. Kanađanin rođen u Podgorici Miloš Raonić, kojeg trenira legendarni Goran Ivanišević, izbacio je 4. nositelja Aleksandra Zvjereva sa 6:1, 6:1, 7:6(5).

Kod tenisačica će u utorak igrati KvitovaBarty i PavljučenkovaCollins (Amerikanka je izbacila tri nositeljice – Goerges, Garciu i Kerber!). U srijedu će se sastati Serena WilliamsKarolina Pliškova i OsakaSvitolina. U meču dana Serena Williams je svladala prvu nositeljicu Simonu Halep sa 6:1, 4:6, 6:4.

U osmini finala parova, Nikola Mektić i Nijemac Krawietz izgubili su od 3. nositelja, Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Soaresa sa 7-6(3), 2-6, 5-7. Petra Martić i Francuskinja Cornet izgubile su od Australke Stosur i Kineskinje Zhang s 5-7, 3-6.