Mladi Splićani osvojili Hrvatsku: “Carstvo ladovine” preko 150 000 pogleda na YouTubeu

0
Foto: Facebook/Carstvo Ladovine

Hrvatska svakodnevnica u splitskoj verziji, baza na bazu i rodio se novi splitski YouTube sitcom: Carstvo ladovine. Radi se o humorističnom serijalu četvorice splitskih filmaša. Šimun Šitum (scenarist) i Marko Jukić (redatelj) u projekt su krenuli zajedno sa Sandrom Barabom (montažer) i Rinom Barbirom (kamerman) koji je snimio sve spotove Vojka V (“Pasta Italiana”, “Kako To” i “Ne može”).

Sitcom je snimljen u produkciji Kino kluba Split i DELORT produkcije, a bavi se svakodnevicom gradskih momaka i cura, njihovih prijatelja i poznanika. Situacije kroz koje likovi prolaze su one u kojima se svi možemo prepoznati. Redatelj Marko Jukić kaže da se cijeli projekt još davno “zakuhao”.

Trebalo nam je skoro dvi godine od neke prve ideje do realizacije. Carstvo ladovine je nastalo 2016. jer sam ja tad upisa diplomski iz režije, onda sam ima jedan film na Zagreb Film Festivalu na kojem su radili više manje svi koji su radili na Carstvu ladovine- znači ja, Šime, Sandro i Rino. Šime je tu predstavia ideju sitcoma, dogovorili smo se da idemo u taj projekt i odlučili snimit prvu epizodu. Prvo smo napravili audiciju u Splitu na kojoj se javilo malo manje od 200 ljudi. Tu smo našli većinu glumaca, naturščika. Krenili smo snimat tu prvu epizodu. Prvi dan snimanja je bia na onaj dan velikog požara u Splitu 2017.

Tri do sad snimljene epizode Carstva ladovine, momci su sami financirali. Marko kaže da će ubuduće morati pronaći izvor financiranja.

Te tri epizode smo izbacili praktički sa našim vlastitim sredstvima i dobrom voljom prijatelja, ali jednostavno ne možemo to više radit tako bez novaca. To onda postane neko iskorištavanje. Sad smo u pregovorima s nekim producentima i sponzorima. Ne mogu još ništa kazat šta je, znat ćemo uskoro, ali recimo da imamo dobre šanse da se ta serija nastavi i dalje.

Nastavak “Carstva ladovine” ovisit će o financijama. S obzirom na broj pregleda na društvenim mrežama, interes za nastavak ovog sitcoma itekako postoji.