Vekić razbila Zvonarevu za finale Petrograda

0
Foto: Facebook

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić ušla je u finale WTA turnira u ruskom Petrogradu pobjedom protiv domaće igračice Vere Zvonareve sa 6:2, 6:2. Za trofej će se boriti s Nizozemkom Kiki Bertens. Ajla Tomljanović je ušla u finale WTA turnira u Hua Hinu na Tajlandu.

Bit će to sedmi finale karijere za Vekić i prilika za treći trofej nakon Kuala Lumpura 2014. i Nottinghama 2017.

Vera Zvonareva je svoj prvi WTA trofej osvojila u Bolu na Braču 2003. Od tada ih je uzela još 11, igrala je finala Wimbledona i US Opena 2010. kada je dogurala do 2. mjesta na WTA ljestvici. Vekić je odigrala sjajan meč. Za sat i desetak minuta ostavila je renomiranu protivnicu na četiri gema. U prvom setu je već kod 5:1 imala set-loptu, a kod 5:2 spasila break-loptu. I u drugom setu je od 0:1 osvojila pet gemova zaredom i brzo dovršila posao.

Zagrepčanka s australskom putovnicom Ajla Tomljanović ušla je u finale WTA turnira u Hua Hinu na Tajlandu. U polufinalu je nadigrala Slovenku Tamaru Zidanšek sa 6:4, 6:1. U svom četvrtom finalu će se za prvi trofej u karijeri boriti s 18-godišnjom Ukrajinkom Dajanom Jastremskom kojoj će to biti prvi finale na WTA Touru.