Jug remizirao u gostima kod europskog prvaka Olympiakosa

0

Vaterpolisti Juga CO u susretu su 8. kola skupine B Lige prvaka na gostovanju kod europskog prvaka Olympiakosa u Pireju igrao 10:10 (2:4, 2:3, 2:0, 4:3).

Susret u Pireju obilovao je preokretima, domaći je sastav sredinom druge četvrtine poveo sa 6:2, a na poluvremenu je imao prednost od 7:4. No, u nastavku su Dubrovčani postigli pet pogodaka zaredom i pet minuta prije kraja imali vodstvo 7:9. Nažalost, nekoliko izrazito domaćinskih sudačkih odluka dovelo je do izjednačenja na 9:9 dvije i pol minute prije isteka vremena, a Jug u završnici nije mogao računati na Macana, Fatovića, Merkulova i Benića koji su zaradili po tri isključenja.

U takvoj situaciji je odgovornost u napadu preuzeo 17-godišnji Marko Žuvela i 1:21 minutu prije kraja pogodio za vodstvo Juga 9:10. Da domaći ipak ostanu neporaženi pobrinuo se Genidounias pogotkom za konačnih 10:10 19 sekundi prije kraja.

Luka Lončar, Maro Joković i Alexandros Papanastasiou postigli su po dva gola za Jug CO, a jedan su dodali Loren Fatović, Xavi Garcia, Danil Merkulov i Marko Žuvela, dok je Konstantinos Genidounias postigao čak pet golova za Olympiacos.

Iako je ovo bila prva utakmica Juga koju nije dobio u Ligi prvaka ove sezone, dubrovački je sastav i dalje uvjerljivo vodeći u skupini s 22 boda, šest više uz utakmicu više od drugog BPM Sport Managementa.