Cibona prvi finalist hrvatskog košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić

0

Cibona je prvi finalist hrvatskog košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić nakon što je na Gripama pred gotovo 1500 gledatelja svladala Zadar s 83:81.

Zadar je nakon 5 i pol minuta igre vodio 12:9. U sljedećih 8 minuta Zadrani nisu pogodili nijedan šut iz igre, a Cibona je s dvije serije od po 8 poena došla do 29:18. Nakon što je Rozić udario Dašića, a suci označili običan prekršaj, Luka Žorić je nogom udario loptu koja je pogodila suca Radojkovića. Zbog toga je isključen. Pogodila je Cibona 10 trica u prvom poluvremenu i na odmor otišla s 48:34.

Kad je u petoj minuti 3. četvrtine Cibona povela 61:41, činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. Nije tako mislio Mario Little koji je počeo i teškom tricom preko dvije protivničke ruke zaključio seriju 16:5 u sljedeće 4 minute. Šest minuta prije kraja Zadar se približio na 72:67. Pritom je Dašić promašio jedno, a Božić, čak tri slobodna bacanja. Cibona je dvije i pol minute do kraja povela 79:71 i – stala.

Božić je zabio tricu, Dašić i Bašić po dva slobodna bacanja. Imali su Zadrani i loptu za vodstvo, prvo nakon uvodnih 12:9. Zadarski navijači, njih preko tisuću, bili su u transu. Ali Bašić se okliznuo, a Rozić u kontri položio za 81:78. Little je ubacio dva bacanja, siguran je bio i Novačić, a Little je nakon pogođenog bacanja za 83:81 namjerno promašio drugo bacanje. Uhvatio je loptu koja se odbila od obruča i table, ali su suci vidjeli prijestup i Cibona je ušla u finale.