Sve je spremno za 19. Splitski polumaraton

0
Foto: RD

Zbog štete od  bure, koja je puhala brzinom od 176 kilometara na sat, što nije zabilježeno u proteklom desetljeću, jutros je Marjan bio zatvoren za posjetitelje a poslijepodne nakon smirivanja bure ponovno je otvoren.

Djelatnici Javne ustanove s kolegama iz “Parkova i nasada” unatoč buri su na terenu kako bi pokušali osigurati područje Marjana  i omogućiti održavanje  sutrašnjeg međunarodnog 19. splitskog polumaratona, na što sigurniji  način.

Uz prometnice je sanirano dvadesetak vjetroloma, a, iako je vidljivo da su ogromne, štete u dubini šume će se moći procijeniti tek u narednim tjednima, rekao je ravnatelj JU Park šuma Marjan Damir Grubšić.

Sve je spremno za 19. splitski Polumaraton koji će u nedjelju ujutro u 9 sati startati sa splitske Rive. Očekuje se 2,5 tisuća sudionika, trasa Polumaratona je nepromijenjena a glavni favoriti dolaze iz Afrike, odnosno Kenije i Etiopije, izjavio nam je predsjednik Organizacijskog odbora Kristijan Sindik. Pozvao je na strpljenje građane koji se ne bave trčanjem jer prometnice neće biti zatvorene duže od pola sata te da izađu na ulice i podrže natjecatelje i tako daju doprinos ovoj velikoj manifestaciji.