Sinovi i kćeri Neretve blokirali promet na Jadranskoj magistrali.

0

Građanska inicijativa “Sinovi i kćeri Neretve” organizirala je prosvjedni skup u Opuzenu na kojem je od 14 do 17 sati blokiran promet na magistralnoj cesti od Opuzena prema Dubrovniku. Ipak, na prosvjedu se nije skupilo previše ljudi.

Navode da je razlog prosvjeda neprihvaćanje njihovih zahtjeva za unapređenje zdravstvene zaštite u dolini Neretve. Napominju kako su dali priliku da se ustroji zdravstveni sustav po zakonima u RH, no da nikoga nije briga za njihove apele.

Tražili smo da se dekretom donese strateška odluka Vlade i županijskih vlasti, izgradnja Županijske bolnice regionalnog značaja po čl.12 Zakona o izgradnji i razvrstavanju medicinskih ustanova. Nikoga nije briga, a radi se o oko 200.000 stanovnika koji bi gravitirali toj bolnici jer nisu u zlatnom satu. Tražili smo da se dekretom uspostavi medicinska helikopterska služba u državnom vlasništvu, nikoga nije briga i opet se želi pogodovati i zaustaviti uspostavu državne službe”, naveli su u pozivu za prosvjed!

Inicijativa je, podsjetimo, osnovana nakon tragične smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, koji je preminuo sredinom prosinca zbog liječničke pogreške.