Dalić objavio popis za početak kvalifikacija

0
Foto: HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za kvalifikacijske utakmice Eura 2020. protiv Azerbajdžana 21. ožujka u Zagrebu i Mađarske 24. ožujka u Budimpešti.

Vratari: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Rijeka)

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Marin Leovac (Dinamo), Antonio Milić (Anderlecht), Duje Ćaleta-Car (Marseille)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Lazio), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Sevilla), Mario Pašalić (Atalanta), Filip Bradarić (Cagliari)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenehim), Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Josip Brekalo (Wolfsburg)

Pretpozive su dobili Karlo Bartolec (Nordsjaelland), Bruno Petković (Dinamo), Marin Pongračić (RB Salzburg) i Josip Posavec (Hajduk).

Dalićevi će se izabranici okupiti 18. ožujka u Zagrebu te odraditi jedan regeneracijski i dva pripremna treninga za sraz s Azerbajdžancima, koje vodi Nikola Jurčević.

Nemamo mnogo vremena, najvažnije je biti ozbiljan i odgovoran. Favoriti smo, no ne budemo li profesionalni do kraja, imat ćemo težak posao. Sada se mijenja stil igre, mi moramo imati posjed lopte i biti strpljiva, dominantna momčad, na to moramo biti spremni. Nadam se da ćemo biti zdravi i moramo ozbiljno shvatiti suparnike, rekao je Dalić.

Teško će biti probiti azerbajdžanski blok, treba se čuvati kontri i polukontri. Oni preko Jurčevića imaju potpuni uvid u našu reprezentaciju, on zna sve o nama i zato će nam biti teže, ali i mi ćemo nakon pripreme znati sve o njima. Domaćini smo, trebamo pobjedu, i sve će ovisiti o nama. Očekujem i puni stadion, podršku, a onda nam ne može nitko ništa, uvjeren je izbornik.

Svaka utakmica može biti opasna na početku kvalifikacija. U Budimpešti nas čeka pun stadion, te teška i zahtjevna utakmica. Sada smo mi kao viceprvaci svijeta svima poseban magnet. Ukoliko se imalo opustimo, bit će problema. Možda nam skupina izgleda lagano, ali i Wales i Mađarska i Slovačka prošli su skupinu na prošlom Europskom prvenstvu. Gostovanje u Mađarskoj vjerojatno će biti među najtežim ispitima u skupini, zaključio je Dalić.