Hrvatski rukometaši pobijedili Srbiju i plasirali se na EP

0
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Hrvatski rukometaši su dva kola prije kraja osigurali nastup na završnom turniru Europskog prvenstva 2020. godine, zahvaljujući pobjedi nad Srbijom 27-23 (17-11) u dvoboju 4. kola skupine 2 kvalifikacija za EP, koji je odigran u nedjelju pred oko 7000 gledatelja u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek s osam pogodaka i Domagoj Duvnjak s četiri gola i četiri asistencije. Po tri pogotka postigli su Josip Božić-Pavletić i Marko Mamić. Strijelce gostiju predvodili su s po tri gola Pušica, Pešić, Nemanja Ilić i Zelenović.

U drugoj utakmici u skupini 2 rukometaši Švicarske su s uvjerljivih 36-22 (16-11) svladali Belgiju kao domaćini u Schaffhausenu.

Hrvatska je sa sedam bodova osigurala plasman na Europsko prvenstvo, a Švicarcima koji ih imaju šest, za to je dovoljan bod iz preostale dvije utakmice. Jednu će odigrati 12. lipnja kao domaćini u Zugu protiv Hrvatske, a četiri dana poslije će gostovati u Srbiji. Hrvatska će 16. lipnja u posljednjem dvoboju kvalifikacija ugostiti Belgiju u porečkoj dvorani Žatika.