Split i ove godine uvjerljiv ispred Oxforda i Cambridgea

0

Tradicionalnom utrkom legendi Splita, Oxforda i Cambridgea, održanom u nedjelju točno u dvanaest sati u splitskoj luci završeno je 18. izdanje Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Drugu godinu za redom Split je bio najbrži.

Nakon jučerašnje regate sveučilišnih osmeraca u splitskome Spinutu, na red su došle legende koje su vesla ukrstile na atraktivnoj regatnoj stazi duljine 222 metra. Kiša je prestala i pojavilo se sunce što je dodatno privuklo gledatelje da se zadrže na rivi i pogledaju ovu jedinstvenu utrku. Veslalo se na dvije dobivene i gledatelji su svjedočili dvama uzbudljivim, ali po poretku identičnim utrkama. Split je oba puta bio najbrži iako ih je Oxford u drugoj utrci zamalo pretekao.

Trećeplasiranim legendama Cambridgea su ruke ipak bile malo preteške što nam je priznao i James Cracknell, dvostruki olimpijski pobjednik i šesterostruki svjetski prvak koji je ujedno i najstariji pobjednik The Boat Racea s 46 godina. Cracknell je sudjelovao i u jučerašnjoj studentskoj regati na kojoj je Cambridge osvojio zlatnu medalju.

Nakon utrke su svi sudionici došli na Peristil gdje su im uručena odličja kao uspomena na ovu jedinstvenu veslačku regatu. Punoljetno izdanje regate je iza nas i organizatori mogu biti zadovoljni odrađenim.