Hrvatske ceste danas službeno objavile detalje prometne regulacije

0

Grad Split, Lučka uprava Split i Hrvatske ceste sklopili su Sporazum o izradi projekta nove regulacije prometa u Gradskoj luci Split, a koji su izradile tvrtka Trivium i Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita.
Isti je predstavljen svoj zainteresiranoj javnosti na ovom području pa tako i stručnim službama javnih poduzeća (gradski promet, lučka uprava, Čistoća, Split parkong, MUP, itd), a održana je i konferencija za novinare u gradskoj upravi Split na kojoj su od strane izrađivača detaljno opisani svi detalji predmetnog zahvata u prostoru.

U tijeku je izvođenje nužnih radova potrebnih za predmetnu preregulaciju prometa koji su započeli nakon promjene vremenskih uvjeta tj. izrazito kišnog perioda i na koje je utjecala i neophodna sanacija kvara na dijelu vodoopskrbne mreže.

Vodeći računa o dinamici izvođenja radova pod prometom, sadašnjem stanju prometnog opterećenja, dominantno datumu završetka školske godine obzirom na promjenu trase linija JGP, predstojećim državnim blagdanima Tijelova, Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, u dogovoru Grad Splita, LU i HC zaključeno je da je najpogodniji dan za uvođenje nove regulacije prometa 17. na 18. lipnja (u noći ponedjeljak na utorak).