Upozorenje HAC-a prije produženog vikenda

0

Pred nama je produženi lipanjski vikend te se očekuje i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti, naročito na dionici Zagreb-Karlovac.

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se već danas u popodnevnim satima, kao i u petak, 21. lipnja u popodnevnim satima. U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana.

Završeni su svi veći radovi, a u zonama radova koji se nisu mogli završiti do početak sezone biti će osigurana maksimalna protočnost s po dvije prometne trake u svakom smjeru. U zonama izvođenja radova biti će pojačano praćenje stanja prometa i po potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom.

Informacija o radovima

Na Autocesti A1 Zagreb – Split – Dubrovnik :

• Na autocesti A1 u sklopu dogradnje čvora Dugopolje (radovi premještanja portalne konstrukcije) u periodu od 19.06.2019. godine, od 23:00 sata do 20.06.2019. godine, do 03:00 sata zatvoriti će se dionica od čvora Vučevica do čvora Dugopolje (samo smjer Dubrovnik). Promet će se voditi obilaznim pravcima te se ne očekuju zastoji.
Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.