Nakon oluja, novi toplinski val

0
Foto: pixabay.com

Za danas su diljem Hrvatske izdana upozorenja zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena, tuče, ali i oluja. Oborine će biti češće u drugom dijelu dana. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na jugu zemlje.

Meteorolozi su najavili da Europljane idući tjedan očekuje toplinski val s temperaturama do 40 stupnjeva u toplinskom valu neviđenom za lipanj koji će zahvatiti velik dio zapadne Europe. Od Velike Britanije do Belgije i Grčke, toplinski val će stići iz Magreba u Sjevernoj Africi i Španjolske s visokim temperaturama. Vrhunac se očekuje sredinom idućeg tjedna.

U Njemačkoj meteorolozi predviđaju temperature do 37 stupnjeva Celzijevih u utorak, odnosno 38 u srijedu, a slično vruće vrijeme očekuje se i u Belgiji i Švicarskoj.

Od utorka će se temperature u Francuskoj penjati od 35 do 40 stupnjeva C pa stanovnici ni noću neće imati olakšanje, predviđaju meteorolozi.

Prema kraju tjedna u dijelovima unutrašnjosti Hrvatske, ali i duž Jadrana, temperature bi ponovno mogle biti iznad 35 stupnjeva.